Sanna Nielsen, allsångsledare på Skansen
Sparad som favorit Spara som favorit

Allsång på Skansen

Under åtta tisdagar bjuder Sanna Nielsen och en mängd härliga artister upp till sång. Här hittar du information om årets artister och förköpsbiljetter.

Sollidenscenen

Evenemang på Sollidenscenen

Nationalscenen Sollidenscenen har inte bara Stockholms vackraste utsikt – här kan du njuta av Allsång på Skansen, nyår, nationaldagsfirande liksom en mängd folkkära artister och världsstjärnor varje år.

Läs mer ›

Tider

tis 16/8 17:00 - 18:00, 20:00 - 21:20
Visa alla tider ›

Vad är en sommar utan Allsång på Skansen? Under sommaren kan du sjunga med i direktsändningen i Sveriges Television eller vara på plats i folkhavet framför Sollidenscenen och njuta av sommar, sång och sol.

Allsång på Skansen 2022 – alla datum och artister

28 juni

The Ark
Cornelia Jakobs
Jireel
Benson Boone
Jill Johnson

Allsångskvällen avslutas med en extra spelning på ca. 15 min kl. 21:00 med The Ark. Detta sänds även i SVT Play

5 juli

Tomas Ledin
Åsa Jinder
Janice
Theoz
Sundsvalls kammarkör i en hyllning till Kjell Lönnå.

Allsångskvällen avslutas med en extra spelning på ca. 15 min kl. 21:00 med Tomas Ledin. Detta sänds även i SVT Play

12 juli

Medina
Eric Bibb
Myra Granberg
Kristofer Greczula
Sanne Salomonsen

Allsångskvällen avslutas med en extra spelning på ca. 15 min kl. 21:00 med Medina. Detta sänds även i SVT Play

19 juli

Sahara Hotnights
Casanovas
Tone Sekelius
Linnea Henriksson
Elisa
Sanna Nielsen, Helen Sjöholm, Per Andersson, Sussie Eriksson och Linus Wahlgren i ett Povel Ramel-medley

Allsångskvällen avslutas med en extra spelning på ca. 15 min kl. 21:00 med Linnea Henriksson. Detta sänds även i SVT Play

26 juli

Hanna Ferm & Junie
Moonica Mac
Nanne Grönvall
Hasse Andersson
Thomas Stenström

Allsångskvällen avslutas med en extra spelning på ca. 15 min kl. 21:00 med Thomas Stenström. Detta sänds även i SVT Play

2 augusti

Mikael Wiehe
Alba August
A36
Afro-Dite
Daniel Adams-Ray
Lili & Susie

Allsångskvällen avslutas med en extra spelning på ca. 15 min kl. 21:00 med Daniel Adams-Ray. Detta sänds även i SVT Play

9 augusti

Iris Bergcrantz
Marcus och Martinus
Albin Lee Meldau
Anton Lundqvist
Martins Fröst
Molly Sandén – Allsångsscenen är din. Hon gästas på scen av Daniela Rathana, Jonathan Johansson och Newkid. Kl 21:00-22:00.

16 augusti

Siw Malmkvist
Tommy Körberg
Sabina Ddumba
Ella Tiritiello
Vanna Rosenberg
Hanna Hedlund
Daniel Norberg
Sonja Aldén
Shirley Clamp

Finalkvällen av årets Allsång på Skansen. I kvällens program blir det ett hyllningsnummer till Siw Malmqvist. Deltar gör Siw Malmqvist själv, Sanna Nielsen, Vanna Rosenberg, Hanna Hedlund och Daniel Norberg. Sonja Aldén och Shirley Clamp är kvällens allsångsgäster och så bjuder Tommy Körberg, Ella Tiritiell0 och Sabina Ddumba på härlig musik. Kvällen förlängs från kl 21.00 då Sanna Nielsen fortsätter bjuda på personliga favoriter!

Förlängningen visas i SVT Play.

Biljetter och platser 2022

Till samtliga genrep och livesändningar kommer det att finnas både ståplatser och sittplatser precis som förr och för dessa platser gäller först till kvarn.

Stå- eller först till kvarnsittplats till genrep, ordinarie program och/eller Allsångsscenen är din får du genom att köpa vanlig Skansenentré eller gå in med ditt årskort. Dessa platser är öppna från klockan 10:00 när Skansen öppnar men det går att komma när som helst under dagen och kvällen.

Vill du säkra din sittplats framför scenen kan du köpa en förköpsbiljett. Förköpsbiljetter till sittplatser säljs via Ticketmaster till både genrep och live-sändning.

Biljett köpt via Ticketmaster till Allsången den 9 augusti inkluderar, utöver ordinarie program, sittplats till Allsångsscenen är din-timmen med Molly Sandén. Har du köpt biljett via Ticketmaster till genrepet kan du stanna kvar på Skansen för att se sändningen och Allsångsscenen är din med Molly Sandén, men du måste lämna din sittplats.

Tider den 9 augusti
10:00 Ståplatser och först till kvarn-sittplatser öppnar
10:00-16:30 Repetitioner från scenen
ca. 17:00-18:00 Genrep av kvällens ordinarie Allsångsprogram
20:00-21:00 Ordinarie Allsångsprogram som sänds i SVT 1
21:00-22:00 Allsångsscenen är din med Molly Sandén

Skansens entréer är öppna kl. 10:00-22:00 och som Allsångsbesökare är du välkommen när som helst under dagen!

Biljettpris förköpsbiljett

Genrep

Vuxen (från 16 år): 260 kr
Student: 245 kr
Pensionär: 245 kr
Barn 4–15 år: 80 kr
Årskortsinnehavare: 235 kr
Student/pensionär med årskort: 225 kr

Livesändning + Allsångsscenen är din
Vuxen (från 16 år): 285 kr
Student: 265 kr
Pensionär: 265 kr
Barn 4–15 år: 80 kr
Årskortsinnehavare: 255 kr
Student/pensionär med årskort: 235 kr

Entré till Skansen ingår.

Barn 0–4 år går in gratis och ska då kunna sitta i knäet på medföljande vuxen med biljett. Barnet måste kunna sitta i knäet under hela programmet.

Rullstolsbiljetter säljs via Ticketmaster. En ledsagare per brukare medföljer utan kostnad. Ett antal först till kvarn platser för rullstol finns också.

Till Ticketmasters biljetter.

Biljettpris utan förköp

Gäster utan förköpsbiljett betalar ordinarie Skansenentré. Årskort gäller.

Allsångsscenen är din – Molly Sandén

I år är det Molly Sandén som får fortsätta allsångskvällen från Skansen med en egen timma. Tisdag den 9 augusti, klockan 21.00, stiger artisten upp på Sollidenscenen för en timmes livekonsert efter kvällens Allsång på Skansen.

Observera att inget genrep görs av Molly Sandéns konserttimme. Däremot medverkar hon även i det ordinarie programmet som repeteras i sin helhet klockan 17:00.

Frågor och svar Allsång på Skansen 2022

Programinformation

När är det allsång i år?
Premiären är den 28 juni och sedan följer åtta härliga allsångstisdagar. Programdatum är alltså: 28/6 5/7 12/7 19/7 26/7 2/8 9/8 16/8 Repetitioner på Sollidenscenen pågår under måndagar och tisdagar. Generalrepetitionen är mellan kl. 17-18. Programmet live-sänds i SVT och SVT-play med start 20:00 och är slut ca. 21:15. OBS: Sittande publik till sändningen ska vara på plats senast 19:20 för publikinformation och uppvärmning inför kvällen!

Vem är programledare?
Sanna Nielsen gör sin sjunde sommar som programledare i år!

Vilka artister kommer?
Du hittar samtliga artister högre upp på denna sida.

Publikinformation

Hur kan man se allsången live?
Genom att komma till Skansen på tisdagar i sommar! Biljetter till

numrerad sittplats kan förbokas via Ticketmaster till både genrep och sändning varje vecka. Det går även att gå på Allsången utan förköpt biljett. Då betalar man vanlig Skansenentré och får ståplats eller en av sittplatserna som är ”först till kvarn”. De platserna kan inte reserveras på förhand.

Vad gäller för rullstolsburna?
För personer i rullstol eller permobil finns avsedda platser. Dessa går att förboka via Ticketmaster eller inta enligt samma först till kvarn-princip som nämnts ovan. Av säkerhetsskäl får man inte ersätta en publikstol med en rullstol eller permobil. Vi kan därför endast ta emot rullstolar och permobiler på anvisad plats. Det är även endast vid dessa platser vi kan erbjuda att ledsagare medföljer gratis. Har du som rullstolsburen möjlighet att sitta på en publikstol går det bra att parkera rullstolen på anvisad plats. Observera att samtliga i sällskapet då behöver en egen biljett, även ledsagare.

Vad gäller för icke rullstolsburen brukare med ledsagare?
För dig som köper en ordinarie sittplats på parkett, dvs. inte på rullstolsplats, gäller att både du som brukare och din/dina ledsagare behöver ha varsin biljett.

Vad gäller för barnvagnar?
Av säkerhetsskäl får barnvagn inte medtas in på konsertområdet utan måste parkeras utanför insläppet. Kan vagnen vikas ihop och placeras under en stol går det bra att förvara den där.

När måste man vara där?
Har du köpt en plats via Ticketmaster måste du inta denna i tid för att inte förlora den. Alla sittplatser till genrep ska vara intagna senast kl. 16:45 och till sändning kl. 19:20. Insläpp till genrepsplats är öppet från 16:00. Insläpp till sändning öppnar 18:30. Vill man ha chans att ta en ”först till kvarn”- sittplats rekommenderar vi att vara på plats när Skansen öppnar kl. 10:00. Observera att man inte får paxa plats under dagen genom att lägga en jacka, filt eller liknande på en sittplats och sedan lämna. Man behöver sitta på platsen under hela dagen och behöver man lämna för toalettbesök etc. behöver någon hålla din plats åt dig. Man får hålla max 1 plats per person åt gången. Ståplats kan intas från det att Skansen öppnar klockan 10:00. Ståplatser går inte att reservera eller paxa.

Finns det mat och dryck till försäljning?
Ja, restaurang Solliden har öppet samt diverse försäljningsbodar intill programområdet.

Om man har sittplats till genrepet, kan man stanna kvar och titta på sändningen också?
Absolut, man får gärna vara kvar på området för att se sändningen men man måste lämna sin sittplats efter att genrepet är slut om det inte är så att man köpt biljett även till sändningen.

Får man använda paraply?
Eftersom vi vill att alla som kommer till Allsången skall se så bra som möjligt får paraplyer inte användas under programmet.

Får man fotografera och filma?
Det är okej att fotografera och filma i korta stunden med enklare kamera som den du har på din smartphone. Vi tillåter inte användning av professionell foto-/filmutrustning under repetitioner eller programmet med undantag för ackrediterad press. Vill du fota eller filma en kortare stund ber vi att du visar hänsyn till andra i publiken samt artisterna på scen och inte ha mobilen uppe under för lång tid då detta kan störa upplevelsen för andra.

läs mer

Mat & dryck

I anslutning till Allsången serverar Terassen mat och dryck både inne och ute. Du kan även boka bord för en härlig sommarbuffé på Sollidens matsal, via Sollidens hemsida. Buffén kostar 395kr per vuxen, 195kr per barn (0-12år).

Om du bokar genrepspaket till Allsången ingår även inträde till Skansen. Boka via Skansens restauranger där du också läsa mer om utbudet på buffén.

Historien bakom Allsång på Skansen

Sven Lilja inledde allsångstraditionen på Skansen 1935 och var allsångsledare till och med 1950.

Första gången Allsång på Skansen sändes i SVT var den 3 augusti 1979. Ytterligare tre program sändes samma sommar. 1980 sändes 8 program och 1984 sändes 4 program. Sedan 1990 har Allsång på Skansen sänts varje sommar i SVT.

Bosse Larsson ledde programmet 1979-1993. Lasse Berghagen tog över programledarskapet 1994 och behöll det till 2003 då Anders Lundin dök upp som praktikant under några program. 2004 tog Anders över programledarskapet för Allsång på Skansen och 2011 var det dags för Måns Zelmerlöw. 2014 var året för den första kvinnliga allsångsledaren nämligen Petra Marklund. Sedan 2016 är det Sanna Nielsen som leder både sången och programmet.

Mer om Allsången

Liknande aktiviteter

Upp