Teckenspråk: Allsång på Skansen

Åtta sommartisdagar med start tisdagen efter midsommar, kan du sjunga med i direktsändningen i Sveriges Television eller vara på plats i folkhavet framför Sollidenscenen och njuta av sommar, sång och sol.

Viktigt att veta
För att se allsången på plats på Skansen behöver du bara betala entréavgift. Det går inte att förboka sittplatser framför
scenen och tyvärr är det omöjligt att förutsäga hur dags sittplatserna tar slut. Det beror på vilka artister som ska vara med, väder och många andra faktorer. Detta gäller även rullstolsplatserna. Du får hålla din egen plats och en plats för din kompis, inte fler. På så sätt får fler besökare möjlighet att hitta en sittplats inför kvällen. Skansens huvudentré öppnar kl 10:00. Vårt årskort gäller även under allsångstisdagar.

Repetitioner och sändning
Allsångskvällarna startar kl 19.30 och SVT börjar sända direkt från Sollidenscenen kl 20.00. Under större delen av dagen pågår repetitioner och vid 17-tiden brukar det vara dags för generalrepetition.

Rullstolsplatser
Det finns en rullstolsplatå till höger om Sollidsscenen. Platserna är inte bokningsbara. Platån är endast till för rullstolsburna + en
ledsagare/rullstol. Det finns garanterat 12 platser men man får oftast in flera. Värdar finns på plats vid allsången för att hjälpa till på bästa sätt.

Allsång dygnet runt på svt.se
Att Allsång på Skansens tv-sändning slutar kl 21.00 känner de flesta till. Att publiken på plats på Skansen under många år har fått ytterligare en halvtimmes underhållning är kanske däremot inte lika känt. Nu finns möjlighet att se den extra halvtimmen på svt.se.

Allsångshäfte finns att köpa i Skansenbutiken, i Entréerna, i Logen på Bollnästorget eller på plats vid Sollidenscenen.

Kom ihåg
Ta med solhatt/regnkläder och glöm inte att dricka ordentligt om det är varmt och soligt. Regncape, solhatt och dricka kan du köpa i Skansenbutiken utanför Huvudentrén eller i Logen som ligger vid Bollnästorget inte långt från Sollidenscenen. Det finns också sittdynor att köpa på plats om stolen känns för hård.


Skansen på teckenspråk

Upp