Skansen är stängt

Bästa gäst,

Skansen stänger sina entréer för första gången på 129 år. Vi har beslutat att stänga entréerna nästa fredag den 27 november kl 15:00. Det innebär att det är sista dagen du som gäst kan besöka oss fram till våren då vi hoppas kunna välkomna våra gäster tillbaka! Jul på Skansen ställs således in.

Skansen är ledsna att vi har varit tvungna att fatta detta beslut om att stänga. Det har varit ett svårt, men utifrån nu rådande riktlinjer samtidigt ett nödvändigt beslut.

Det är med anledning av statsminister Stefan Löfvens pressträff och tydliga budskap tidigare i veckan, ”Ställ in”, som Skansen bedömer att vi inte har någon annan möjlighet än att stänga. Detta för att ta ansvar i enlighet med de nya riktlinjerna där alla personer uppmanas att ta eget ansvar och inte träffa fler än åtta personer, inom familjen.

Det är vidare mycket svårt för Skansen att ekonomiskt motivera, och klara av att hålla öppet, när vi inte kan ta emot fler gäster. Vi får inte ha för många gäster på området samtidigt som entréavgifterna är i särklass vår största intäktskälla.

Skansen ser fram emot när det blir möjligt att öppna upp igen och vi får möjlighet att varmt välkomna våra gäster tillbaka!

John Brattmyhr

VD Skansen


Här kan du läsa pressmeddelandet som skickades ut kl 08:25 den 20 november

Här hittar du frågor & svar om Skansens stängning

Så här kan du stödja Skansen

Följ allt som händer på Skansen, prenumerera på Skansens nyhetsbrev


Vanligaste frågorna just nu:

Ditt årskort kommer att förlängas motsvarande tid Skansen har stängt. Ditt presentkort kommer du att kunna lösa in inom en månad efter att vi öppnat igen.


Nyheter

  • Under helgen 10-11 april måste du förboka biljetter via Ticketmaster. På vardagar behövs ingen förköpsbiljett.

  • Köp här

Upp