Jätteärt på Skansen
Sparad som favorit Spara som favorit

Trädgårdsprat

Skansens trädgårdsmästare pratar om trädgård onsdagar klockan 14.00 med start 23 maj och pågår fram till 22 augusti. Bli inspirerad och informerad av Skansens kunniga personal på området.

Hela Skansen

De här aktiviteterna pågår inte bara på en plats på Skansen, läs igenom programmet för att ta del av allt det kan erbjuda.

Läs mer ›

Tider

ons 30/5 14:00
ons 6/6 14:00
ons 13/6 14:00
ons 20/6 14:00
ons 27/6 14:00
Visa alla tider ›

Träd - lär dig mer dessa giganter 23 maj
Den 23 maj kan du få veta mer om träd, om hur de växer och vad de behöver, och hur du tar hand om dem på bästa sätt.

Gröngödsling
I Möjligheternas trädgård visas hur man kan gröngödsla för att väcka liv i trötta jordar. Här odlas klöver och annat kväverikt som sedan kommer att vändas ner i jorden till hösten. Till nästa år kommer jorden vara redo för nya odlingar!

Kan jag odla på min balkong?
I den urbana trädgården kan du få inspiration och tips på hur du kan odla om du saknar egen täppa. Du kanske har en balkong att odla på? Här visar trädgårdsmästaren på smarta sätt att odla på Skansens egen balkong.

Skansens trädgårdar genom tiderna
Årets utställning i växthuset vid Skånegården handlar om hur Skansens trädgårdar har sett ut från 1891 fram till nu. Vilka redskap har man använt sig av och vad jade trädgårdsmästarna för kläder i början på förra århundradet? Utställningen öppnar efter midsommar.

Mötesplats och info
Mötesplatsen för trädgårdspraten är vid glashuset som ligger nära Ekorrparken.
Information om vad som är onsdagens trädgårdstema kommer att finnas på hemsidans kalendarium och på en skylt i Huvudingången.
Liknande aktiviteter

Upp