Jätteärt på Skansen

Datumet för denna aktivitet har passerat

Sparad som favorit Spara som favorit

Trädgårdsprat

Skansens trädgårdsmästare pratar om trädgård. Det kan handla om t ex Örtagården, odlingen av gråärtor eller tobak och rabarber. Praten infaller klockan 14.00 varje onsdag med start 14 juni och pågår fram till 30 augusti. Information om vad som är onsdagens tema finns i huvudingången.

Hela Skansen

De här aktiviteterna pågår inte bara på en plats på Skansen, läs igenom programmet för att ta del av allt det kan erbjuda.

Läs mer ›

v 35
Onsdagens Trädgårdsprat är vid Skånegården, där vi tittar på och pratar om träd.

Trendiga gråärter
I Möjligheternas trädgård odlas gråärter och i stadsodlingen nedanför Möjligheternas trädgård växer det vertikalt i en vägghängd odling. Här kan stadsbor och balkongodlare få många tips för sina gröna ytor.

Picknick på lilla ön
Nytt för i år är också att det finns en ny picknick-plats på Offerholmen, den lilla ön i dammen bakom Fiskrökeriet och Bollnäsgrillen, mitt på Skansen.

Skansens egna äpple
Skansenäpplet som hittades förra hösten på en avsats över Spegeldammen har nu blivit ympat på ett antal grundstammar så i framtiden kommer det att finnas Skansenäppelträd. När det är möjligt ska dessa gå att köpa också  men det tar ett antal år för dem att växa till sig. 
Liknande aktiviteter

Upp