Jätteärt på Skansen

Trädgårdsprat

Skansens trädgårdsmästare pratar om trädgård. Temat kan handla om t ex Örtagården, odlingen av gråärtor eller tobak och rabarber. De infaller klockan 14.00 varje onsdag med start 14 juni och pågår fram till 30 augusti. Information om vad som är onsdagens tema kommer att finnas på hemsidans kalendarium och på en skylt i Huvudingången.

Hela Skansen

De här aktiviteterna pågår inte bara på en plats på Skansen, läs igenom programmet för att ta del av allt det kan erbjuda.

Läs mer ›

Tider

Idag 14:00
5/7 14:00
12/7 14:00
19/7 14:00
26/7 14:00
Visa alla tider ›

Trendiga gråärter
I Möjligheternas trädgård odlas gråärter och i stadsodlingen nedanför Möjligheternas trädgård växer det vertikalt i en vägghängd odling. Här kan stadsbor och balkongodlare få många tips för sina gröna ytor.

Picknick på lilla ön
Nytt för i år är också att det finns en ny picknick-plats på Offerholmen, den lilla ön i dammen bakom Fiskrökeriet och Bollnäsgrillen, mitt på Skansen.

Skansens egna äpple
Skansenäpplet som hittades förra hösten på en avsats över Spegeldammen har nu blivit ympat på ett antal grundstammar så i framtiden kommer det att finnas Skansenäppelträd. När det är möjligt ska dessa gå att köpa också  men det tar ett antal år för dem att växa till sig så fram tills dess hålls istället kurser i beskärning och ympning mm. Se mer info på

Onsdagen den 14 juni: Vilda växter
Onsdagen den 21 juni: Rabarber
Onsdagen den 28 juni: Ängar och torrängar. Plats: Fäboden
Liknande aktiviteter

Upp