På egen hand på Skansen

Skansen bjuder 50 skolklasser/fritidshem per dag på fri/reducerad entré till Skansen mot att man anmäler sig. 1 lärare per 5 barn har fri entré.

Det är fri entré hela året förutom under perioden 1 maj-30 september då det kostar 20 kr/elev.

För dig som ska besöka Skansen på egen hand med din skolklass/fritidshem: Anmäl din klass via formuläret. Ni fyller i ankomsttiden (kl 10-12 eller efter kl 12). Har ni anmält efter kl 12 kan ni inte komma före kl 12 till Skansen. Ni behöver inte intyg, anmälan gäller.

Medhavd matsäck Vi har ett matsäcksrum som skolor får låna 1 timme för att äta medhavd matsäck. Det ligger bakom Lill-Skansen och kallas för Barnmatsalen. De tider ni kan boka är kl 10.15-11.15, 11.15-12.15, 12.15-13.15 och 13.15-14.15. Ni bokar på bokning@skansen.se eller på plats i Huvudingången.

Vi har också ett matsäcksrum för allmänheten som inte går att boka. Det ligger bredvid Skansen Terrassen och heter Paviljong Matsäcken.

Om det är fullt för fri entré/reducerat pris är ni naturligtvis välkomna att betala entré som allmänna gäster.

Anmäl er här

Förskolor (upp till 5 år), Särskolor och SFI-grupper ska inte anmäla sitt besök utan tar istället med intyg från skolan och visar upp i entrén och har fri entré året runt. Observera att Skansen öppnar kl 10.

Här kan du ladda ner och skriva ut ett intyg>>>

Folkhögskolor, Komvux, Grundvux betalar vanlig entré.

Förberedelseklasser räknas inte som SFI utan som skola och ska anmäla sig.

Här hittar ni studiematerial inför ert besök

Åk 3-7
Matematikvandringar

Åk 4-gymnasiet
Smartzoos (den här tjänsten kräver en smartphone)

Åk 7-9
Ett bättre liv

Upp