Bageriet på Skansen

Skolvisning Land och stad på Skansen

Varför flyttade så många från landet och hur blev livet sedan i staden?

Öppna formulär

Om Programmet

Ämnen:

Hem- och konsumentkunskap, Historia, Samhällskunskap, Svenska, Teknik

Målgrupp:

F-klass - åk 3 SFI

Bokning & Info

Tid:

F-klass-åk 3: kl 9.15-10.30, tisdag-fredag januari-april och augusti-oktober; SFI: kl 13-16, tisdag-fredag januari-april och augusti-oktober

Tidsåtgång:

1 timme

Pris:

750 kr

Skicka förfrågan här

Under denna rubrik öppnar sig en mängd möjligheter. Om ni arbetar med ett speciellt tema i skolan så kan vi skräddarsy ett besök. Vi försöker anpassa oss efter era önskemål och idéer så långt det är möjligt.

F-klass - åk 3

Vi startar i en bondgård från 1800-talet där vi pratar om vilka som bodde där. Vi får lära känna familjen, både i arbete och i fest. Vilka djur som fanns, och vilken mat de odlade. Måste man köpa något? Hur var det att vara barn, man eller kvinna på gården? Sedan tar vi oss till ett hem i staden för en jämförelse. Varför flyttade så många från landet och hur blev livet sedan i staden?

SFI

Vi får lära känna en familj i en bondgård från 1800-talet, både till vardag och till fest. Vilka djur, odlingar och byggnader krävdes för att gården skulle vara självhushållande? Via förändringar i jordbruket, befolkningsökning och industrialisering tar vi oss sedan till ett hem i staden för en jämförelse. Hur såg familjen ut och vad levde de av här? Hur var det att leva i staden när antalet invånare ökade så snabbt? Vi diskuterar hur livet förändrades i och med urbaniseringen.

Visningarna bör bokas minst 3 veckor i förväg.

Skicka förfrågan här

Upp