Kanin på Skansen

Skolvisning Klappa en vän på Skansen

I skolsalen på Lill-Skansen har vi flera olika sällskapsdjur, bland annat kanin, marsvin och majsorm. Alla får klappa om man vill och om det passar för djuren. Vi lär oss också hur man ska ta hand om dem på bästa sätt.

Öppna formulär

Om Programmet

Ämnen:

Biologi

Målgrupp:

Förskola

Bokning & Info

Tid:

Måndag-fredag hela året

Tidsåtgång:

1 timme

Pris:

750 kr

Skicka förfrågan här

I lärarhandledningen hittar du förslag på hur du kan jobba med sällskapsdjuren både före och efter besöket på Lill-Skansen. Vi har tillsammans med erfarna pedagoger jobbat fram en lektion där vi framförallt fokuserar på följande:

Förskolan

Förskolan ska lägga stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor. Förskolan ska medverka till att barnen tillägnar sig ett varsamt förhållningssätt till natur och miljö och förstår sin delaktighet i naturens kretslopp Lpfö 98‚ reviderad 2010.

Förskolan ska sträva efter att varje barn • utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor‚ natur och samhälle påverkar varandra‚ • utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen‚ liksom sitt kunnande om växter‚ djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen.

Visningarna bör bokas minst 3 veckor i förväg.

- LÄS MER -
Skicka förfrågan här

Upp