Linderödssvin, Skansen

Skolvisning Fläskpannkakan på Skansen

Vi hämtar ingredienserna hos husdjuren på Skansen och steker en pannkaka i skolsalen på Lill-Skansen

Om Programmet

Ämnen:

Biologi, Hem- och konsumentkunskap

Målgrupp:

F-klass - åk 3 Åk 4-6

Bokning & Info

Tid:

Augusti-oktober‚ måndag-fredag, kl 9.15-11.30

Tidsåtgång:

2 timmar

Pris:

1050 kr

Skicka förfrågan här

Vi mjölkar korna vid Skånegården, går till hönshuset och hämtar ägg, matar grisarna vid Oktorpsgården och om det är möjligt, skördar vi vetet på fältet. Vi rör sedan ihop ingredienserna och steker en pannkaka samtidigt som vi berättar mer om nutidens matproduktion. Vi blandar teori med praktik på ett roligt och lärorikt sätt. Eleverna lär sig bland annat att läsa recept, skillnad på ekologiskt och konventionellt producerat och vad det är för skillnad på nöt och fläskkött. Tips till läraren Lektionen kan fungera som en introduktion till ett Tema inom hållbar utveckling eller matproduktion.

Lektionen berör följande centrala innehåll inom biologin och HKK Fsk-åk3:
- Djur och växter i närmiljö och hur de kan sorteras, grupperas, och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter (BI).
- Val och användning av varor och tjänster som används i hemmet och hur de påverkar miljö och hälsa (HKK).
- Några olika miljömärkningar av produkter och deras betydelse (HKK).
- Olika mattraditioner, till exempel vid firande av högtider (HKK).

Visningarna bör bokas minst 3 veckor i förväg.

Skicka förfrågan här

Upp