Skridskobana på Skansen

Skridskobanan har stängt för i år. Öppnar igen vintern 2018/2019.

Sparad som favorit Spara som favorit

Skansens skridskobana

Åk skridskor med utsikt över Stockholm – i år gör skridskobanan comeback på Skansen! Det var nästan 40 år sedan sist men nu täcker isbanan området för publikplatser framför Sollidenscenen. Samla familj och vänner och åk skridskor tillsammans. Skridskorna kan ni hyra på plats och hjälmen ingår.

Sollidenscenen

Allsång på Skansen

Den nuvarande Sollidenscenen byggdes 1938. Här har stora och små stjärnor uppträtt genom åren.

Läs mer ›

Skridskoåkning varje dag

Med start den 13 januari tar Skansen åter upp den gamla traditionen med en isbana för skridskoåkning på Sollidenplan. Här kan ni åka skridskor på en upplyst skridskobana till stämningsfull musik. På plats finns också möjlighet att grilla korv över fyrfaten – allt med en utsikt över Stockholm. Intill isbanan finns korv finns att köpa (går också bra att ta med egen) och skridskor att hyra, hjälm ingår. Behöver ni en paus från sladdande och piruetter kan ni vila fötterna på bänkarna vid banan.

Isbanan kommer att finnas kvar så länge vädret tillåter.

Skridskouthyrning 

I boden bredvid skridskobanan hyr vi ut skridskor (hjälm ingår).  Hyrpris: 50:- för vuxna och 30:- för barn. 
Alla storlekar från 26–45 finns i uthyrningsboden.

Tips! 
Som KfS-medlem får du 50% rabatt på skridskohyran vid uppvisande av Coop/Med mera-kortet.

Mat intill skridskobanan

Behöver ni värma er ligger restaurangen Skansen Terrassen, som passar bra för lunch. Enklare mat och dryck finns i marknadsboden. Förutom korv till korvgrillningen finns allt från varm choklad och kaffe till chokladbar och "klämmis" till de små. Ni kan också grilla medhavd korv vid fyrfaten bredvid skridskobanan.

I boden hittar ni även mössor, sockor och vantar för den som behöver köpa ett extra par. 

Skridskobana – då och nu

Kuriosa: Redan 1929 fanns en mindre skridskobana på Skansen som låg vid Kyrkhultstugan, men den blev inte kvar så länge. En större isbana som täckte hela Sollidenplanen anlades på 1940-talet och fanns kvar en bit in på 60-talet. Efter några års uppehåll fanns det åter en isbana under 80-talet. 

Isbana vid Sollidenscenen på Skansen 1946
Isbana på Skansen 1946 |

I samarbete med 


Liknande aktiviteter

Upp