Skansenbutikens kundkväll

Nu är det dags för Skansenbutikens kundkväll! Välkommen den 29 november kl 16–19, vi bjuder på glögg och pepparkakor.

Erbjudande

Handdukar, Skansenbutiken
Handdukar, Skansenbutiken

Under kvällen kommer vi ha flera fina erbjudanden, bl a på vår nya handduk i bomull/lin 50x70 cm som säljs i 2-pack, 99:- ordinarie pris 169:-

Slöjdade hjärtan, Skansenbutiken
Slöjdade hjärtan, Skansenbutiken

Vi har besök av slöjdare Birgitta Eklund som syr de vackra hjärtana vilka vi säljer i butiken. Birgitta Eklund Nilsson är uppvuxen på en gård i Sörmland där kvinnorna vävde, sydde och lagade både kläder och hemtextilier till nytta och nöje. Tidigt kom Birgitta i kontakt med Dalarnas textilskatt genom Sätergläntans vävskola. Birgitta arbetade inom skolan under ett antal år och därefter på NKs textilkammare och sedan på Svenskt Tenns textilavdelning. För några år sedan startade Birgitta sin egen verksamhet och har kunder i både Sverige och utomlands samt har försäljning på Skansens marknadsgata under vissa delar av året.

Slöjdade tomtar, Skansenbutiken
Slöjdade tomtar, Skansenbutiken

Även en av våra tomtetillverkare Susanne Nordqvist finns på plats under kvällen. Susanne har under hela sitt liv hållit på med någon form av tillverkning och formgivning. För 35 år sedan en mörk och stämningsfull julnatt gick Susanne förbi en antikaffär där hon i skyltfönstret fick syn på en tomte med skor tillverkade av sigillack och med det som inspiration har hon sedan skapat mängder med tomtar som har blivit hennes signum. Under många år såldes Susannes tomtar hos Svenskt Tenn och nu är vi på Skansenbutiken glada över att få sälja Susannes fina tomtar. Kom och titta på när Susanne slöjdar och hör henne berätta om sina tomtar!


Butiker

Upp