Dvärgsilkesapa på Skansen-Akvariet

Skansen-Akvariet

På Skansen-Akvariet finns allt från apor, fiskar och krokodiler, till skorpioner, papegojor och grodor. Akvariet har en separat entréavgift, men det går att köpa en kombibiljett till rabatterat pris i Skansens entré.

Öppettider

Idag 10:00 - 19:00
30/6 10:00 - 19:00
1/7 10:00 - 19:00
2/7 10:00 - 19:00
3/7 10:00 - 19:00
Visa alla Öppettider ›

På Skansen-Akvariet händer det alltid något nytt! Sen starten 1978 har akvariet byggts om och utökat med nya djur och upplevelser. Med åren har Skansen-Akvariet blivit mer en ark än ett akvarium.

Skansen-Akvariets egen hemsida ligger för närvarande nere för underhåll.

Boka guidade visningar i Akvariet. Läs mer om skolprogram under varje årskurs.

Spännande upplevelser

Klappa en spindel, krama en orm och vimla med lemurerna! Vandra bland regnskogens djur, eller varför inte killa en rocka eller smeka en haj…?! På Skansen-Akvariet får du närkontakt med djur och natur. (Dock inget kel med krokodiler och kobror, förstås…) I vår stora damm simmar rockor och lagom stora hajar, som du gärna får klappa om du törs!

Skansen-Akvariet drivs i egen regi av Jonas Wahlström och är även ett avelscentrum för utrotningshotade små apor och halvapor. För att gå in på akvariet måste du först gå in och betala entréavgift på Skansen, men det går även att köpa en kombibiljett till rabatterat pris i Skansen entré.

Utställning: Djungelns juveler

Ny unik utställning på Skansen-Akvariet som visar grodor från hela världen och berättar om det globala hotet mot dem. 

Kom och se en av världens största paddor, samt färggranna pilgiftgrodor, som till exempel Agapaddan från Sydamerika, en av världens största paddor, vilken dessvärre introducerats till Australien och där hotar den inhemska faunan. Den gyllene kokoigiftgrodan från Colombia, den giftigaste grodan i världen. Endast 1/10000-dels gram behövs för att döda en fullvuxen människa. Horngrodan, djurvärldens Pacman, som har en så stor mun att den trots sin storlek kan klara av att svälja en mindre gnagare. Vaxgrodan, som smörjer in sin kropp med ett vax, som produceras på ryggen, för att undgå uttorkning.

Lemurer
Lemurer |

Skansen-Akvariets butik

Det går bra att besöka Skansen-Akvariets butik utan att betala entré till akvariet. I den välsorterade butiken finns ett stort utbud av produkter på djurtemat för både barn och vuxna.

Här kan kan du som gillar ormar och ödlor köpa dig ett par egna små exotiska husdjur i plast eller ett kramvänligt mysigt mjukdjur! Här finns även andra djurleksaker av allehanda slag, böcker, vykort, koppar, termosar, glimmande stenar och minigåvor till kalasets fiskdamm eller till adventskalenderluckorna. Förutom detta säljer vi kaffe, glass och godis. 


Butiker

Djurpark

Upp