Mat och dryck på Skansen

Skansens restauranger och kaféer har något för alla smaker. Här nedan hittar du alla våra matserveringar, med allt från oemotståndliga bakverk och frasiga våfflor till välsmakande husmanskost och nygrillat.

Mat och dryck på Skansen

Skansens restauranger och kaféer har något för alla smaker. Här nedan hittar du alla våra matserveringar, med allt från oemotståndliga bakverk och frasiga våfflor till välsmakande husmanskost och nygrillat.

Här kan du se vilka restauranger som är öppna just den dag du väljer att komma: ÖPPET I HUS & RESTAURANGER

Restaurang Solliden

Solliden matsal är Skansens klassiska festvåning med vacker inredning och fantastisk utsikt över hela Stockholm. Här serveras det väluppvaktade smörgåsbordet, valborgssupé, nyårssupé och såklart även ett traditionsenligt julbord – allt efter säsong. Solliden går även att boka för festvåningsmiddag eller lunch för större grupper året runt.

Skansen Terrassen

Skansen Terrassen är en ljus och trevlig självservering för hela familjen. Här serveras lunch och fika under årets alla dagar.

Restauration Gubbhyllan

Gubbhyllan serveras läcker hemlagad mat utan tillsatser. All mat är tillagad i huset på de bästa råvaror som går att hitta. Här bakas det, kokas sylt, görs inläggningar och tillverkas till och med egen korv. Välkommen för en genuin smakupplevelse.

Krogen Stora Gungan

Stora Gungan ligger vackert belägen vid glasbruket ovanför rulltrappan och är en restaurang, café och festvåning som bjuder på rustik 1880-tals miljö. Här serveras luncher och middagar av svensk husmanskost med rötterna i det gamla traditionella köket. Servering inomhus och utomhus, och under december serveras även julbord.

Tre Byttor

Kliv rakt in i 1700-talet och upptäck hur det var att gå på krogen på Bellmans tid. Restaurang Tre Byttor med tre små rum passar utmärkt för den mindre konferensen eller middagen. Sugen på lite lättare mat? Här finns alternativen för dig. Allt från nygrillade hamburgare och frasiga våfflor, till nybakade bullar och svalkande glass.

Café Nyloftet

Uppe vid Lill-Skansen finns ett litet hemtrevligt café i en underbar miljö från mitten av 1900-talet. Kom och njut av ett stort utbud av delikata bakverk och härliga varma drycker.

Kafé Petissan

Kafé Petissan ett litet mysigt cafe i stadskvarteret. Här serveras ett stort utbud svenska traditionella bakverk såsom ljuvligt doftande kanelbullar, pajer, tårtor, småkakor och rulltårtor. Här hittar du även nygräddade frasvåfflor och räksmörgåsar på hembakat bröd med handskalade räkor.

Gamla Krogen på Bollnästorget

På Bollnästorget finns en liten servering med bord och bänkar utomhus där man kan slå sig ner med en bit paj, sallad eller en kokt korv alternativt någonting festligare som en god fika.

Koloni

Bland kulörta lyktor vid tivoli- och dansbaneområdet Galejan hittar du härliga Koloni. Här serveras fantastiska bakverk, härliga smörgåsar på surdegsbröd, pajer, sallader, glassdesserter, KRAV-pannkakor för barnen och svenskrostat miljöcertifierat kaffe.

Bollnäsgrillen

Vid den lilla uteserveringen på Bollnästorget ligger grillboden där du kan få dig en god hamburgare med pommes frites och en svalkande läsk.

Kaffestugan på Bollnästorget

Här kan du slå dig ner framför brasan och värma dig med en kopp varm choklad ackompanjerat av en nygräddad våffla.

Balderslunden

Balderslunden ligger precis intill Lill-Skansen. Kom förbi och fyll på med raggmunk, några pannkakor eller bakad potatis innan du vandrar vidare mot djuren.

Våffelbruket på Bollnästorget

Vad vore ett besök på Skansen utan en nygräddad våffla? Tillbehören förändras allt efter säsong.

Flickorna Helin

Inrymt i Skånska gruvan med adress Rosendalsvägen 14 ligger denna mysiga servering som både tillhandahåller vällagad och lättare mat, samt bröd och bakverk från eget bageri. Vintertid eldas det i den öppna spisen och under sommarhalvåret håller uteserveringen öppet med utsikt över vackra Djurgårdskanalen.

Glasslunden

Välj mellan mjukglass i våffla med chokladströssel, läskande isglass eller varför inte tre olika smaker av den allra godaste kulglassen.

Paviljong Matsäcken

I solsken, som i hällregn, som i singlande snö – i här kan du äta din matsäck året runt. Paviljong Matsäcken ligger i anslutning till Restaurang Solliden. Du kanske bara vill äta din matsäck eller se vad för alternativ mat som erbjuds? Här finns valmöjligheterna för dig.

Alternativ mat

Naturligtvis finns mat även för dig med allergi eller särskilda önskemål. Här finner du några förslag, men de flesta av Skansens serveringar erbjuder alternativ vid förfrågan.

Picknick på Skansen

Skansens parker och trädgårdar erbjuder fantastiska möjligheter till picknick och du är naturligtvis välkommen att ta med dig din egen matsäck till oss för en måltid i det gröna.

– Läs mer –

Upp