Skansen 1955

Möten med minnen - för personer med demensdiagnos

Möten med minnen är interaktiva visningar för personer med demensdiagnos och deras anhöriga. Syftet är att ge stimulans genom samtal och diskussioner kring museernas samlingar. Positiva upplevelser på ett museum bidrar också till att öka de demensdrabbades livskvalitet. Genom visningarna har deltagarna visat sig uppleva en påtagligt förbättrad självkänsla, vilket också har kunnat bekräftas av anhöriga och vårdare.

Man sitter i en soffa i Järnhandlarbostaden

Ett besök i Järnhandlarhuset 

Vi besöker ett av Skansens kulturhistoriska hus och utforskar utvalda föremål. Tillsammans pratar vi om våra associationer och vilka minnen föremålen och omgivningen väcker.

Under våren 2018 erbjuder vi inte några visningar i den här miljön. Vi återkommer med tider för hösten.

Frågor om visningen i Järnhandlarhuset kontakta Carin Dahlberg, 08-442 82 32, 076-626 39 56, carin.dahlberg@skansen.se.

Pris

Visningarna kostar 150 kr per person för alla utom personal (årskort gäller inte som betalning för visningen). Vi bjuder på entrén till Skansen samt på kaffe med småkakor. Vi har tyvärr inte möjlighet att bjuda på kaffe på Skånegårdsvisningen eftersom vi är utomhus då.

Max antal deltagare är 12 personer/visning, varav minst 6 betalande personer. Betalning sker endast med faktura (det tillkommer ingen faktureringsavgift). 

Bokning

Föranmälan krävs till bokning@skansen.se. Ni får en bekräftelse via mejl på att ni är inbokade till visningen. Senaste avbokningsdag är 1 dag innan besöket. Tel 08-442 82 70 | Mån-tis, tor-fre kl 9-15 (stängt 12-13), ons kl 13-15.

Skidlopp
Skidlopp |

Tillgänglighet


Visningar för privatpersoner eller föreningar

Upp