Lill Skansenteatern på Skansen
Sparad som favorit Spara som favorit

Lill-Skansenteatern

Välkommen in i berättelsen! Lill-Skansenteatern spelar teater för barn varje dag hela sommaren. Och publiken får gärna vara med!

Lill-Skansen

Lill-Skansenkarta

Välkomna till Lill-Skansen – barnens egen djurpark! Här hittar du bland annat öppettider.

Läs mer ›

Tider

Idag 18/9 11:00, 12:00, 14:00, 15:00
ons 19/9 11:00, 12:00, 14:00, 15:00
tor 20/9 11:00, 12:00, 14:00, 15:00
fre 21/9 11:00, 12:00, 14:00, 15:00
lör 22/9 11:00, 12:00, 14:00, 15:00
Visa alla tider ›

Lill-Skansenteatern presenterar ”picknick-teater”

Var med oss på scen! Vi bjuder in till en interaktiv teaterform, där publiken får vara med på scen. Allt är välrepeterat och inarbetat, utom just publikens reaktioner och förslag. Barnens lust att berätta, fantisera och leka är den underbara kryddan i våra föreställningar, och vi utgår alltid från vår publiks vilja att vara delaktiga ”på golvet”.

Föreställningarna är nyskrivna för Lill-Skansenteatern och innehåller genomgående nyskriven musik.

I juli åker Lill-Skansenteatern på turné runt om i Sverige, men föreställningarna på Skansen fortsätter samtidigt som vanligt.

FÖRESTÄLLNINGAR

Super-expeditionen

Spelas varje dag kl 11 och 14.

Kaninen Fizzy är borta! Och den enda som kan hitta kaninen är en otäck typ som bor i skogen. Lill-Skansens alla djur får hjälpa till i expeditionen; och alla djur behövs för att lyckas komma fram till den otäcke. Men, hur är det egentligen? Är allt som en tror, bara för att en har hört det? En pjäs om att bli av med fördomar, och om att våga vara modig; med barnen högst delaktiga på scen för att expeditionen ska lyckas!

Flaskan

Spelas varje dag kl 12 och 15.

En flaska kastas i skogen. Djuren enas om att hitta den som kastat flaskan för att förklara hur fel det är att skräpa ner. När de följer flaskans väg lär de sig mer om vad som händer när en skräpar ner i naturen. En föreställning om att förstå (eller på vuxenspråk: bli medveten om) vilka konsekvenser nedskräpning kan få. Som vanligt är publiken väldigt delaktig i handlingen, både från läktaren och scenen.

Manus, text och regi: Johan Briggert
Musik: Kim Nkoubou, Fredrik Arvidsson
Skådespelare: Jenna Gillinger, Cecilia de la Motte, Markus Christensen, Staffan Granroth

Jenna Gillinger
En Värmlandstös som tog sig till Stockholm för kärlekens skull, via Göteborg & musikalartist utbildningen på Balettakademien. När Jenna inte frilansar som skådespelare, sångare eller koreograf så myser hon hemma med make, två små barn & två stora bonusbarn. Hon är även tokig i inredning & har nyss startat en webbutik i ämnet. Detta är Jennas första sommar på Lill-Skansen.

Cecilia de la Motte
Cecilia är en glad hundtokig person. Hon började sin teaterbana som barnskådespelerska på folkets park i Linköping, sen dess har hon utbildat sig till musikalartist på musikalakademin i Umeå. Tidigarekan du ha sett henne i diverse roller på Astrid Lindgrens värld. Dessutom är hon snart civilingenjör. På fritiden älskar hon att titta på gråtfilm och prata psykologi. Detta är Cecilias första sommar på Lill-Skansenteatern.

Markus Christensen
Markus växte upp i den lilla byn Ytterby och började där sin musikaliska bana som - genom Teaterhögskolan i Göteborg - tog honom till teatrar i hela landet. Det är främst i musikaler som han har setts till - allt från Miss Saigon på Malmö Opera till IKEA-musikalen Ingvar på Teater Västernorrland. Efter jobbet är Markus glad om han får äta skaldjur, spela Mario Kart och agera hobby-sommelier. Det här blir Markus andra sommar på Lill-Skansen.

Staffan Granrot
Har jobbat som frilansande skådespelare de senaste 15 åren. Hans fokus är barnföreställningar med tydliga inslag av improvisation och berättarteknik. Staffan jobbar även som barnpedagog efter en modell som kallas ”empatisk kommunikation” eller nonviolent communication som har fokus på lyhördhet för barns förmåga att formulera sina egna känslor och behov och genom det stärka deras självkänsla. Detta blir Staffans sjunde sommar på Lill-Skansenteatern.

Fredrik Arvidsson
Fredrik har efter sin hälsingska uppväxt, där musik och teater var en stor och viktig del, fortsatt på samma bana. Efter studier, på bl a Gotlands Tonsättarskola och Musikhögskolan i Göteborg, sysslar han sedan över ett decennium tillbaka med musik på heltid. Förutom att glädja äldre som dragspelare i Götheborgs Matrosorkester gläder han nu yngre, och för all del även äldre, som musiker och musikaliskt ansvarig för Lill-Skansenteatern. Han gör i år sin sjunde säsong på Lill-Skansenteatern.

Kim Nkoubou
Kim är musiker, låtskrivare, producent. Dessutom frilansar han som pianist och sångare och är utbildad musiker på Fridhem och Musikhögskolan i Göteborg. Tidigare var han musiker på Astrid Lindgrens Värld. Han är ofta glad. Och extremt bra på fotboll. Extremt. Hans egen aktuella musik hittas under namnet Kim Koubou. Detta blir Kims femte sommar på Lill-Skansenteatern.

Johan Briggert
– manus och regi. Johan är konstnärligt ansvarig för Lill-Skansenteatern sedan starten 2011, och driver Teater Pegasus Produktion vars idéer om ”picknickteater” som interaktiv spelform ligger till grund för teatern på Lill-Skansen. Johan arbetar annars bland annat som regissör, dramaturg och manusförfattare.

Läs mer om ensemblen här

Liknande aktiviteter

Upp