Lill Skansenteatern på Skansen

Lill-Skansenteatern

Välkommen in i berättelsen! Lill-Skansenteatern spelar föreställningar varje dag hela sommaren där publiken får vara med.

Lill-Skansen

Lill-Skansenkarta

Välkomna till Lill-Skansen – barnens egen djurpark! Här hittar du bland annat öppettider.

Läs mer ›

Tider

Idag 11:00, 12:00, 14:00, 15:00
30/5 11:00, 12:00, 14:00, 15:00
31/5 11:00, 12:00, 14:00, 15:00
1/6 11:00, 12:00, 14:00, 15:00
2/6 11:00, 12:00, 14:00, 15:00
Visa alla tider ›

​Lill-Skansenteatern bjuder in publiken

Alla får vara med i föreställningarna uppe vid Lill-Skansen. Allt är välrepeterat och inarbetat, men barnen bidrar med sina finurliga förslag och roliga reaktioner. Utan dem, ingen Lill-Skansenteater. Barnen får vara med och är den viktigaste ingrediensen i denna typ av teaterform som kommer från lusten att berätta, fantisera och att leka. Vi utgår hela tiden från barnens vilja att vara med. 

Lill-Skansenteaterns musik och ensemble

Föreställningarnas musik är skriven av Fredrik Arvidsson/Kim Nkoubou, som tillsammans med Johan Briggert och Lisa Lindkvist även skrivit texterna. En specialskriven visa om Lilla Kott finns också med, där Georg Riedel skrivit musiken och Ulf Stark texten. 

Mellan föreställningarna träffar barnen Lill-Skansenteatern tillsammans med djurvårdare och djuren på Lill-Skansen. Nedan presenteras 2017-års ensemble. 

Maria Friman  
Maria är stockholmare och har gått Kulturamas musikalutbildning och har varit iväg på musikalstudier i Göteborg, Högskolan för scen och musik, och showjobb på Mallorca i fler år. Att berätta är det viktigaste för denna långbenta kulturutövare som alltid har flera olika teaterprojekt på gång. På fritiden lyfter hon gärna skrot, virkar, läser deckare, löser korsord och äter choklad. Det är första säsongen för Maria på Skansen och att hon får klappa djuren gör henne riktigt glad.

Markus Christensen (t o m 13/8) 
Markus växte upp i den lilla byn Ytterby och började där sin musikaliska bana som -genom Teaterhögskolan i Göteborg - tog honom till teatrar i hela landet. Det är främst i musikaler som han har setts till - allt från Miss Saigon på Malmö Opera till IKEA-musikalen Ingvar på Teater Västernorrland. Efter jobbet är Markus glad om han får äta skaldjur, spela Mario Kart och agera hobby-sommelier. Det här blir Markus första sommar på Lill-Skansen.  

Josefin Reinhard 
Josefin utexaminerades från Musikalakademien i Umeå 2004 och har sedan dess jobbat som skådespelerska och musikalartist på bland annat Astrid Lindgrens Värld, i friteatergruppen Ung utan Pung, på Hälsinglands Träteater, SVT och på Svenska Teatern i Helsingfors. Josefin tycker om att plocka bär, att bada och att äta chips. Det här blir Josefins andra sommar på Lill-Skansenteatern. 

Kim Nkoubou 
Kim är musiker, låtskrivare, producent. Dessutom frilansar han som pianist och sångare och är utbildad musiker på Fridhem och Musikhögskolan i Göteborg. Tidigare var han musiker på Astrid Lindgrens Värld. Han är ofta glad. Och extremt bra på fotboll. Extremt. Hans egen aktuella musik hittas under namnet Kim Koubou. Detta blir Kims fjärde sommar på Lill-Skansenteatern. 

Tove Vahlne (fr o m 14/8) 
Tove kommer från Varberg, där sången och musikalintresset började ta form. Tove har gått Kulturamas musikalutbildning i Stockholm och jobbat på länsteatern på Gotland. I Stockholm har hon har jobbat med musikal och teater, men även som DJ, sångcoach och röstskådespelerska. Bland övriga intressen märks löpning, sticka & virka och laga god vegetarisk mat! Detta blir Toves tredje sommar på Lill-Skansenteatern. 

Staffan Granrot 
Har jobbat som frilansande skådespelare de senaste 15 åren. Hans fokus är barnföreställningar med tydliga inslag av improvisation och berättarteknik. Staffan, som andra gärna kallar ”Mr Skansen”, har väldigt många strängar på sin lyra och skulle lätt kunna ingå i vilket forskarlag som helst kring vilket vetenskapligt ämne som helst, om inte teatern tog all hans tid. Detta blir Staffans sjätte sommar på Lill-Skansenteatern. 

Fredrik Arvidsson 
Fredrik har efter sin hälsingska uppväxt, där musik och teater var en stor och viktig del, fortsatt på samma bana. Efter studier, på bl a Gotlands Tonsättarskola och Musikhögskolan i Göteborg, sysslar han sedan över ett decennium tillbaka med musik på heltid. Förutom att glädja äldre som dragspelare i Götheborgs Matrosorkester gläder han nu yngre, och för all del även äldre, som musiker och musikaliskt ansvarig för Lill-Skansenteatern. Freppe, som han kallas, kan sommar som vinter hittas i en bastu vid en närliggande sjö. Han gör i år sin sjätte säsong på Lill-Skansenteatern. 

Johan Briggert – manus och regi  
Johan är konstnärligt ansvarig för Lill-Skansenteatern sedan starten 2011 och arbetar bland annat som regissör och manusförfattare. Tillsammans med Lisa Lindkvist driver han Teater Pegasus, ur vilken idén med den interaktiva formen ”picknickteater” kommer. 

Lisa Lindkvist – manus 
Lisa är manusförfattare och regissör, och är bland annat flitigt engagerad kring Astrid Lindgrens berättelser i olika uppsättningar. Lisa och Johan driver Teater Pegasus, med många tidigare uppsättningar i bagaget. 

- LÄS MER -

Liknande aktiviteter

Upp