Datumet för denna aktivitet har passerat

Spara som favorit

Kungliga Filharmonikerna

Kungliga Filharmonikernas första Skansenkonsert ägde rum redan 1918 och den 3 augusti är det dags igen. Den här gången på Sollidenscenen.

Sollidenscenen

Allsång på Skansen

Den nuvarande Sollidenscenen byggdes 1938. Här har stora och små stjärnor uppträtt genom åren.

Läs mer ›

Kungliga Filharmonikerna tillbaka på Skansen

Med den här konserten på Skansens Sollidenscen griper Kungliga Filharmonikerna tillbaka på en fin tradition. Man gör det med två klassiska pärlor – Mozarts uvertyr till operan Trollflöjten och Dvoráks symfoni ”Från nya världen”, som han skrev under sina år som kompositionsprofessor i Amerika och som blivit en av världens mest spelade och omtyckta symfoniska verk.

Ytterligare en anknytning till Amerika vid denna konsert blir det när Terés Löf framför den alltför sällan hörda amerikanska tonsättaren Amy Beachs (1867-1944) pianokonsert.

Musiken

Wolfgang Amadeus Mozart Uvertyr till Trollflöjten 7 min
Amy Beach Pianokonsert 27 min
Paus 25 min
Antonín Dvorák Symfoni nr 9 "Från nya världen" 44 min

Medverkande

Kungliga Filharmonikerna
Tung-Chieh Chuang, Dirigent
Terés Löf, piano

Konserten ingår i vår ordinarie entré.

TIDIGARE KONSERTER

För nästan 100 år sedan uppträdde Kungliga Filharmonikernas för första gången på Skansen. 1918 stod de på Friluftsteatern. Efter ett uppehåll flyttade orkestern under 1930- och 40-talen sina sommarkonserter till Solliden. Även under 1970-talet och början av 1980-talet framträdde Kungliga Filharmonikerna regelbundet på Sollidens scen.


Teres Löf, Pianist

Liknande aktiviteter

Upp