Publik vid Sollidenscenen, Skansen

Datumet för denna aktivitet har passerat

Spara som favorit

Körklang på Skansen

Simon Ljungman med husband leder publiken rätt i stämmorna!

Sollidenscenen

Allsång på Skansen

Den nuvarande Sollidenscenen byggdes 1938. Här har stora och små stjärnor uppträtt genom åren.

Läs mer ›

​Gästartister

6 juli Tema rock, gästartist Ola Salo, kvällens kör Mölnlycke Rockkör

Ola Salo är både rocksångare, musikalstjärna, låtskrivare, tonsättare och mycket mera. Som frontfigur och sångare i The Ark skrev han i sort sett all text och musik till deras låtar. Körklang är mycket stolta över att få presentera Ola Salo som gästartist på 2017 års premiären.

Mölnlycke Rockkör är en pigg nykomling i det västsvenska musiklivet. Kören består av 24 skickliga sångare som älskar att framträda och smitta publiken med mycket sångglädje. Körklang välkomnar Mölnlycke Rockkör till en mycket passande premiärtema – rock!

Vasa Gospel
Vasa Gospel
- LÄS MER -

13 juli Tema musikal, gästartist Peter Johansson, kvällens kör Örebro studentsångare

Peter Johansson är en mycket älskad musikalartist som har bland annat har medverkat i den tyska uppsättningen Saturday Night Fever i Köln, A Chorus Line i Göteborgsoperan och i Queen – musikalen We Will Rock You i West End i London. Skansen har haft många gånger glädjen att få besök av Peter Johansson både på Allsångsscenen och på Nationaldagskonserten. Listan med fantastiska uppträdanden är mycket lång och på Körklang är vi glada över att få dela musikaltemat med Peter som gästartist.

Örebro Studentsångare är en blandad kör som repeterar och har sin bas vid Örebro Universitet. Ensemblen består av 45 sångare med blandad bakgrund. Det som förenar är att alla någon gång har studerat vid Örebro Universitet. Kören är en scenisk kör, dvs. kören arbetar i projekt där olika estetiska uttryck får utrymme. Sång, rytm, dans och teater är alla delar i föreställningarna. Eftersom kören arbetar med tematiska konserter blir repertoaren väldigt varierande. Välkomna till musikaltemat på årets Körklang!

- LÄS MER -

20 juli Tema gospel, gästartist LaGaylia Frazier, kvällens kör Vasa Gospel

LaGaylia Frazier är en amerikansk – svensk sångerska som har medverkat i ett flertal TV-program, i Stockholms jazzfestival, turnerat med Putte Wikman och med Robert Wells konsertturnéer Rhapsody in Rock,  i Körslaget och på Melodifestivalen. Vid sidan om sina övriga engagemang samarbetar hon sedan 2010 med jazzpianisten Jan Lundgren och hans trio. Körklang hälsar LaGaylia Frazier varmt välkommen som gästartist på gospelkvällen.

VasaGospel är en del av församlingen Frälsningsarmén Vasakåren i centrala Stockholm och har funnits sedan 1994. Med en blandad repertoar av klassisk, modern och egenskriven gospelmusik vill VasaGospel förmedla ett budskap om kärlek, tro och hopp. Kören turnerar runt i Sverige flera gånger per termin och gör konserter i Stockholm och turnerar även utomlands. Det känns helt naturligt att välkomna Vasa Gospel på Körklangs gospeltema.

- LÄS MER -

För att se Körklang på plats på Skansen behöver du bara betala entréavgift.
Det går tyvärr inte att förboka sittplatser framför scenen.


Liknande aktiviteter

Upp