Höstlov på Skansen

Datumet för denna aktivitet har passerat

Sparad som favorit Spara som favorit

Höstlov på Skansen - Fasor från förr!

Gratis inträde för barn under 15 år hela höstlovet! Lyssna på spännande berättelser, få råd från De kloka och gör egna örtpåsar som håller onda ting borta.

Hela Skansen

De här aktiviteterna pågår inte bara på en plats på Skansen, läs igenom programmet för att ta del av allt det kan erbjuda.

Läs mer ›

Höstlov för hela familjen

Höstmörkret sänker sig över Skansen och det viskas oroligt i Stadskvarteret. Vad är det för en hemsk sjukdom som har drabbat staden och hur ska man skydda sig? Ska man gå till apotekarna med deras piller och krämer eller är det bättre att lyssna på De kloka och göra skyddande amuletter? Märkliga typer rör sig i hus och gårdar. Vem är det som går och suckar och stönar på kyrkogården? Vågar du hälsa på De kloka i Bollnässtugan och träffa Kyrkstöten i Seglora kyrka?

Under höstlovet fylls Skansen med roliga och spännande aktiviteter. Lyssna på kusliga berättelser i stugorna, delta i pyssel och möt invånarna i den sjukdomsdrabbade staden. Upplev ett Skansen där historien får liv!

Restauranger och caféer bjuder på ruskigt god mat. På Bollnästorget kan du grilla korv. Ta med egen korv eller köp på plats för 15 kr styck.

Pyssel kostar 30 kr per person.

Skattjakt!

På vardagarna under höstlovet (29/10-2/11) kommer du kunna delta i en skattjakt där du har chansen att vinna ett årskort på Skansen! Under de dagarna kommer vi att lägga ut en ny bild varje dag på Facebook och Instagram kl 13:00. Bilden kommer att vara tagen någonstans på Skansen. När du ha listat ut vart bilden är tagen ska du snabbt springa dit och leta! Någonstans på den platsen kommer en skattkista vara gömd. Om du är först med att hitta skattkistan vinner du priset!

Följ Skansen på Facebook eller Instagram (@skansen) för att delta i skattjakten.

Lycka till!

Höstlovsprogram

Ensam i staden
Möt redaktören som rapporterar om hemskheter som hänt i staden. Besök kyrkogården och titta in i sjukstugan i Garveriet. Ta del av det senaste om skvallret i Kryddboden och finn hjälp mot sjukdomen i Apoteket.
Stadskvarteren

Sjuk eller bara svartsjuk?
Gå till de kloka och få råd. Till sin hjälp använder de bl.a. ormbrännvin, dyvelsträck och vargbajs.
Bollnässtugan

Spökpyssel
Gör dina egna amuletter, armband, trollkors eller örtpåsar.
Kostnad 30 kr/pyssel.
Skogens hus

Gastkramad
Möt Kyrkstöten som håller till i Kyrkans vapenhus och berättar om de döda och andra läskiga väsen som hör kyrkogårdar till.
Seglora kyrka

Rysliga historier ur samisk folktro
Älvrosgården
27-30/10 samt 4/11

Vålnader, väsen och vi
Berättelser om folktro från förr med Skansens berättare.
Back Mats stugan, Moragården
Vardagar kl. 11-13 & 14-16


Liknande aktiviteter

Upp