Gammeldags auktion på Bollnästorget

Gammeldags auktion med familjen Svensson från Katthult

Missa inte den småländska auktionen kl 13 både lördag och söndag! Med en riktig traditionell auktionsutropare – och Emil och resten av familjen Svensson i publiken – blir den en upplevelse. Här kan du bjuda på allt från en familjebiljett till Astrid Lindgrens Värld eller att få vara ”Djurskötare för en dag” på Skansen till en brödspade eller sammetsask. Dessutom går alla intäkter till SOS Barnbyar!

Bollnästorget

Bollnästorget är det centrala torget på Skansen där det mesta utgår ifrån. Här finns Bollnästorgets dansbana, Skansenbutiken i Logen och här börjar Marknadsgatan.

Läs mer ›

Djurskötare för en dag
Vem vill inte arbeta som djurskötare? Nu kan du få testa för en dag! Du får vara med och mata djuren, göra rent och fint i deras hägn och pyssla om både smådjuren på Lill-Skansen och några av de större nordiska djuren på alla sätt och vis. Du blir också bjuden på lunch på Restaurang Solliden Terrassen. Gäller för en person.
 
Familjebiljett Astrid Lindgrens Värld
Var med när Emil i Lönneberga hissar upp lilla Ida i flaggstången, lek kull med Pippi Långstrump eller gå på upptäcktsfärd i Mattisborgen. I Astrid Lindgrens Värld blir du och din familj en del av de klassiska berättelserna och gränsen mellan saga och verklighet, mellan teater och lek, är hela tiden flytande.
 
Guidning i Astrid Lindgrens hem
Lägenheten på Dalagatan 46 i Stockholm var Astrid Lindgrens hem från 1941 fram till hennes död år 2002. Här skrev hon bland annat Pippi Långstrump, Mio min Mio och Ronja rövardotter. Under den guidade turen visar Astrids barnbarnsbarn hennes lägenhet som den såg ut när hon levde och berättar mer om hennes liv och författarskap.
 
Foton av Astrid, tagna och signerade av Jacob Forsell
Fotografen Jacob Forsell har tagit de mest kända och älskade bilderna av Astrid Lindgren, bland annat den som idag pryder 20-kronorssedeln. Han och Astrid Lindgren kände varandra väl och var ute på många spännande fotoäventyr tillsammans. Här är två unika foton, signerade av Jacob Forsell.

Utöver detta blir det en salig blandning av pryttlar och kanske en eller annan sammitask eller brödspade… 


SOS Barnbyar arbetar med att hjälpa barn som lever i utsatthet. Organisationen gör skillnad genom barnbyar, skolor, medicinkliniker och familjestärkande program i 135 länder. Målet är att inte ett enda barn ska växa upp ensamt.


Liknande aktiviteter

Upp