Julkärvar på Skansen

Frågor & svar om Skansens årskort

Jag har glömt årskortet hemma! Kan ni kolla upp mig i ert register så att jag kan komma in ändå eller kan jag visa upp en bild på kortet eller kortnumret?

Nej tyvärr. Årskortet är en värdehandling, en entrébiljett som är giltig i 12 månader från inköpstillfället. Årskortet måste därför medtas och uppvisas vid alla Skansenbesök.

Finns det årskort för familj med 3 barn 4-15 år?

Ja, från i år kan du köpa till extra barn till ditt årskort.

Kan jag gå genom spärren med barn och/eller barnvagn?

Spärren fungerar bara om man kommer en person per årskort. Om du kommer med barn och/eller barnvagn måste du gå via manuell kassa. Välkommen till kuren som är avsedd för årskortsinnehavare och grupper.    

Varför måste jag fylla i mina uppgifter varje gång jag köper nytt årskort?

Våra entréer har några år på nacken och våra medarbetare i entrékurerna inte tillgång till årskortsregistret. Det innebär att vi i dagsläget inte har möjlighet att leta fram föregående års uppgifter då en person köper årskort igen. Vi arbetar för att vi inom snar framtid kommer att kunna ge bättre service till våra årskortsinnehavare.

Varför behöver ni så många uppgifter om mig?

Om du förlorar ditt årskort, och har registrerat dina personuppgifter i samband med årskortsköpet, kan du få ett ersättningskort mot en avgift. Avgiften är för närvarande 150 kr, och för Familjekort är avgiften 300kr. Om du har registrerat dina uppgifter och kortet till exempel tappats och upphittats på Skansen kan vi kontakta dig.

Hur länge gäller kortet?

Årskortet gäller 12 månader från inköpsmånad. Köper man ett årskort i juni så gäller kortet hela juni ut 2018.

Är Skansens årskort personliga?

Ja. Den som är innehavare av kortet skall vara namngiven på årskortets baksida och det är bara den som kan nyttja kortet. På Familjekortet är det två namngivna vuxna. Medföljande barn behöver inte vara namngivna.

Upp