Boktryckerigårdens trädgård

Frågor & svar om Skansens årskort

Jag har glömt årskortet hemma! Kan ni kolla upp mig i ert register så att jag kan komma in ändå eller kan jag visa upp en bild på kortet eller kortnumret?

Vi har möjlighet att söka på dig i vårt register, men det kan ta tid och är ibland kan man behöva vänta en stund så att personalen blir tillgänglig. 

Utan kortet kan man inte använda spärrarna i huvudentrén eller ta del av rabatter och erbjudanden som kommer med årskortet inne på Skansen. Det bästa är helt enkelt om kortet är med! 

Finns det årskort för familj med 3 barn 4-15 år?

Ja, du kan köpa till extra barn till ditt årskort.

Kan jag gå genom spärren med barn och/eller barnvagn?

Ja, vi har en spärr som är anpassad för både barnvagn och rullstol. 

Varför behöver ni så många uppgifter om mig?

Om du förlorar ditt årskort, och har registrerat dina personuppgifter i samband med årskortsköpet, kan du få ett ersättningskort mot en avgift. Avgiften är för närvarande 150 kr, och för familjekort är avgiften 300 kr. Om du har registrerat dina uppgifter och kortet till exempel tappats och upphittats på Skansen kan vi kontakta dig.

Hur länge gäller kortet?

Årskortet gäller 12 månader från inköpsmånad. Om du till exempel köper ett årskort i juni så gäller kortet hela juni ut nästkommande år. 

Är Skansens årskort personliga?

Ja. Den som är innehavare av kortet skall vara namngiven på årskortets baksida och det är bara den som kan nyttja kortet. På familjekortet är det två namngivna vuxna. Medföljande barn behöver inte vara namngivna.

Upp