Bröllopspar på Skansen

Drop in-bröllop

Varje år i juni äger årets mest kärleksfyllda dag rum på Skansen. Välkomna att gifta er utomhus på vackra Tingsvallen den 10 juni 2017, helt utan förbokning!

Tingsvallen

På Tingsvallen, som gränsar mot Bollnästorget, firas midsommar i dagarna tre. Här rustats det också till Drop in-bröllop i anslutning till pingst.

Läs mer ›

Tider

Visa alla tider ›

Gift er på Skansen

Bröllopskostnad är 900 kr/par, entrén ingår. Bröllopsentrén är öppen kl 10–15, men vigslarna pågår tills att alla som kommit före kl 15 är gifta. Det enda ni behöver ta med är legitimation, hindersprövning och för kyrklig vigsel även vigselblankett från er hemförsamling. Nästan allt annat ordnar vi! Både borgerliga och kyrkliga vigselförrättare samt vittnen finns på plats. Ceremonin tar cirka 10 minuter och äger rum på Tingsvallen‚ den stora gräsplanen nära Bollnästorget.

På plats finns också fotografer‚ florister‚ make-up artist‚ nagelstylist och mycket mer. Den som vill kan köpa något att dricka i Champagnebaren. Ni kan också välja ett musikstycke ur vår bröllopsrepertoar i sångtältet. På Bollnästorgets dansbana spelar Skansens Spelmän upp till dans. Restaurangerna erbjuder bröllopsmenyer och det finns picknickkorgar att beställa för de som vill sitta i gröngräset. För barnen ordnas det bröllopspyssel. 

Så här går det till

Vid huvudentrén 

Entrén för bröllopspar är öppen kl 10–15. Alla som kommer till Skansen under denna tid blir vigda. Vi håller på så länge det behövs.

I bröllopsentrén visar ni också upp legitimation och hindersprövning (2 papper). För kyrklig vigsel behövs även en vigselblankett från er hemförsamling. OBS! Eftersom Skansen inte är en egen församling, är det er egen hemförsamling som ska förse er med blanketten.

Alla bröllopspar får en nummerlapp, med en nummerserie för borgerlig vigsel och en annan för kyrklig vigsel. När ni har fått er nummerlapp är det dags att bege sig till vigselområdet på Tingsvallen bredvid Bollnästorget. Lättaste vägen dit är via rulltrappan. Våra kövärdar hjälper gärna till om ni undrar över något.

Förköpsbiljetter till bröllopspar och gäster går att köpa via vår biljettshop. Alla som har förköpsbiljetter går in genom ett särskilt förköpsinsläpp som ligger vid huvudentrén.

Bröllopsgäster använder Skansens vanliga entréer och betalar ordinarie entréavgift om de inte redan köpt förköpsbiljett.

Vigselområdet 

Själva vigselområdet är utomhus, på Tingsvallen, där vigselförrättare och vittnen finns på plats. Behöver ni byta kläder finns ett omklädningstält i den bortre delen av Tingsvallen, mot Skogens hus till.

Totalt finns det ca 14 vigselplatser. När ert nummer ropas upp tar ni plats i kötältet där våra kövärdar tar hand om er. Gästerna tar plats vid sidan om kötältet. När det blir er tur följer en värd med er till rätt vigselplats. Hela ceremonin tar ca 10 minuter. Det kan hända att ni får vänta en stund innan det blir er tur att stiga fram till vigselförrättaren. Hur lång väntetiden kan bli är omöjligt att svara på, men räkna med ett par timmar som riktmärke.

Är ni ett större sällskap på fler än 20 personer kontaktar ni informationsplatsen på Tingsvallen.

Kringaktiviteter 

Runt omkring Tingsvallen och på Bollnästorget finns en mängd olika aktiviteter som ni kan ta del av när ni väntar på er tur eller efter vigseln. Dessa aktiviteter ingår i bröllopskostnaden:

  • Bindning av björklövskrans eller lönnlövskrona. Våra skickliga kransbindare hjälper till.
  • Make up-artister och nagelstylist finns på plats för hjälp med smink, enklare håruppsättning och nagelfix.
  • Skansens folkdansare och spelmän bjuder upp till bröllopsvals på Bollnästorgets dansbana.
  • I musiktältet kan ni välja ett musikstycke ur bröllopsrepertoaren som framförs av en sångerska och pianist.
  • Bröllopspyssel finns för barn och vuxen.

Dessutom aktiviteter med bra erbjudanden:

  • Bröllopsbuketter i olika utföranden och storlekar finns hos våra florister.
  • Kicki fotograf med team finns på plats och erbjuder - Fotografering, inklusive 10 st vackra fotografier i högupplöst format, pris 3495 kr - Fotografering, inklusive 10 st vackra fotografier i högupplöst format, samt 2 st förstoringar 20x30 cm, pris 3995 kr Bilderna är fint redigerade och kan även printas. Leverans och betalning sker 2 veckor efter bröllop.
  • Åkturer med häst och lövad vagn utgår från Seglora kyrka kl 13–15. Kostnad 80 kr/par.
  • Gör en kort bröllopsresa med Skansentåget som utgår från Orsakullen. Åk 2, betala för 1!
  • Försäljning av smycken, glas mm.

Mat och dryck

Bröllopserbjudanden kommer att finnas på Skansens olika restauranger och Gubbhyllan erbjuder även picknickkorgar som kan förbokas.

Restaurang Solliden erbjuder för förbokade sällskap:
Välkomstdrink, smörgårdsbord, bröllopsbakelse och bord med extra dekorationer, 565 kr/vuxen, 465 kr/barn under 12 år. Har ni inte bokat bord är ni välkomna att, i mån av plats, äta smörgåsbord för 245 kr/vuxen (ord pris 295kr/vuxen).

Runt Tingsvallen och Bollnästorget kommer det att finnas ett rikt utbud av mat och även en champagnebar på Tingsvallenscenen.

Undrar du något annat? Läs vanliga frågor och svar om Skansens Drop in-bröllop

Ta en titt på tidigare år

Upp