Barnens allsång på Skansen
Sparad som favorit Spara som favorit

Barnens allsång

På Barnens allsång får barnen visa att de kan själva. Genom att sjunga, dansa och hålla rätt på alla rörelser klår de den stora allsången med hästlängder.

Sollidenscenen

Allsång på Skansen

Den nuvarande Sollidenscenen byggdes 1938. Här har stora och små stjärnor uppträtt genom åren.

Läs mer ›

Tider

sön 30/6 14:00 - 15:00
sön 7/7 14:00 - 15:00
sön 14/7 14:00 - 15:00
sön 21/7 14:00 - 15:00
sön 28/7 14:00 - 15:00
Visa alla tider ›

Barnens allsång med sång, musik och dans

Söndagar i juli och en bit in i augusti är det full fart på Sollidenscenen när vi bjuder in till Barnens allsång. En aktuell artist gästar programmet och allsångsledare är liksom tidigare Ayla Kabaca. Tillsammans med Krumelurorkestern, barnkören Spektrum under ledning av Marie Bejstam, unga dansare från Lasse Kühlers dansskola och Daniel & Yankho blir det full fart på scenen. Sjung och ha kul tillsammans med oss i sommar!

För att se Barnens allsång på plats på Skansen behöver du bara betala entréavgift. Det går tyvärr inte att förboka sittplatser framför scenen.

Medverkande i Barnens allsång

Ayla Kabaca är för många känd för sitt arbete som programledare på SVT's Bolibompa och i ungdomsprogrammet Ramp på UR. Som musikalartist har hon medverkat i en rad olika uppsättningar. Hon är också frekvent sångerska och programledare vid några av Sveriges största konserthus. Ayla har sedan 13 år varit allsångsledare för programmet "Barnens Allsång på Skansen".

Daniel & Yankho Daniel Karlsson slog igenom med buller och brak i sitt tv-program ”Den itusågade Kaninen” som sändes i hela fem säsonger i Barnkanalen. Numera är Daniel också barnboksförfattare och hann med att få hela sju böcker insålda hos olika förlag på ett år! Hans bok ”Trolla med Daniel” släpptes nyss och i den lär han för första gången ut många av sina trick. Yankho Kamwendo, skådespelare och programledare. Ni känner honom bäst från SVT:s barnprogram ”Bolibompa” och tv-serien ”Leende guldbruna ögon” där han porträtterade den unge Lennart ifrån Fellingsbro med drömmar om att bli dansbandssångare. När Daniel och Yankho hamnade på samma julturné blev de snabbt goda vänner och skapade sin egen show som blev en succé. Nu är de här på Barnens allsång för att roa och träffa all härlig publik!

Krumelurorkestern består av Klas Backman (kapellmästare och trummor), Björn Börjeson (gitarr), Jonas Karlhager (bas), Fredrik Henriksson (keyboard) och Christer Falk (percussion).

Marie Bejstam, utbildad musiklärare och körpedagog, har jobbat som musiklärare i grundskolan och kommunala musikskolan i 20 år. Hon har arbetat med babysång, småbarnsrytmik, musiklekis och förskola samt med körsång för alla åldrar.

Lasse Kühlers dansskola är en av Stockholms ledande dansskolor som har skolat många av landets mest folkkära artister. Från Tegnérlunden sprider de dansglädje i hela Stockholm och för alla åldrar!


Liknande aktiviteter

Upp