Ta dig till Skansen

Du är här

Allmänna färdmedel:

Spårväg City
. Linje 7 utgår från Kungsträdgården

Buss 67 går från Frösundavik i Solna till Skansen på Djurgården, via Solna station, Solnavägen, Torsplan, Odengatan och Karlaplan.   
Planera din resa här>>

Djurgårdsfärjan.
Djurgårdsfärjans tidtabell här >>

M/S Emelie
Går från Nybroviken & Hammarby Sjöstad samt från Masthamnen vid Vikingterminalen.
Barn under 13 år reser alltid gratis i målsmans sällskap.
För mer information se www.ressel.se

Promenera

Det går också bra att gå ut till Djurgården. Promenera från Nybroplan via Strandvägen och kajen. Här har man möjlighet att se Gamla stan, Skeppsholmen och Söder i silhuett på vägen ut.

Speciella trafikregler för spårvagn
Tänk på att det finns speciella trafikregler för spårvagnar, de behöver inte stanna vid övergångsställen och har inte väjningsplikt, inte ens för de som kommer från höger. Bilister och cyklister får inte köra in en korsning om en spårvagn närmar sig.


Biltrafik:

Taxi och färdtjänst kan nästan alltid hämta/lämna gäster utanför Restaurang Solliden vid Skogaholms herrgård via Sollidsporten, där kan också entréavgift erläggas. Biltrafik inne på området är inte tillåten under Skansens öppettid.

Avstängning av Djurgårdsvägen

  • Lördagar och söndagar kl.12-16 från 30 april till 28 september.
  • Tisdagar kl. 17-20 (Allsång på Skansen) från 28 juni till 16 augusti.
  • Lördagar och söndagar kl. 12-15 (Julmarknadshelger) från 26 november till 18 december.

Avstängningen gäller från skylten vid Djurgårdsbron i riktning mot Djurgården. En kontrollstation, "bommen" finns lite längre ner på vägen. Avstängningen gäller ej buss, taxi eller fordon med giltigt handikapptillstånd, ej heller bilar med passertillstånd.

Stockholm Parkering har också en bra sida med aktuell information om avstängning för biltrafik på Djurgården samt befintliga parkeringsplatser.

Besök också visitdjurgarden.se – Djurgårdens alla attraktioner samlade på ett ställe