Skansenbutiken vid huvudentrén

Du är här

I Skansenbutiken hittar du klassiskt svenskt hantverk och nyskapande design i världsklass. Här finns också Skansen-souvenirer, glas, keramik och ett brett utbud av byggnadsvårdsprodukter.

En av Skansenbutikerna ligger utanför Skansenområdet i direkt anslutning till huvudentrén. Här finns personal med stort kunnande kring svenskt hantverk och byggnadsvård.

I Skansenbutiken hittar du bland annat unika föremål i textil och keramik, som tillverkats efter förlagor i Skansens hus och gårdar. Butiken erbjuder ett stort sortiment av presentprodukter, men har du ändå svårt att välja den perfekta presenten finns presentkort i flera valörer. Dessa presentkort gäller även i Skansens entréer och hos våra arrendatorer. Aktuella öppettider här

Andra Skansenbutiker finns även i Logen på Bollnästorget och vid Lill-Skansen

Skansenprodukter i butiken 

Produkterna är inspirerade av både historia och natur, precis som det mesta här på Skansen. Till exempel står en folkdräktsjacka från Dala Floda för ett färgstarkt mönster och Skansens djur dyker upp på brickor och glasunderlägg. Mönster från traditionella hantverksmaterial som näver och fårskinn finns också i kollektionen.

  – Vi har en fantastisk kulturskatt här på Skansen som vi vill att fler ska få ta del av. De här produkterna kan brukas och njutas av alla berättar Anna Bodén, försäljningschef på Skansen.

Kollektionen utökas successivt med nya mönster och produkter. 

 

 

Press hänvisas till Skansens pressrum