Skansen-Akvariet

Du är här

Skansen-Akvariet ligger inne på Skansenområdet och är mycket mer än bara fiskar och korallrev. Här finns allt från apor till giftiga ormar, krokodiler, skorpioner, papegojor och grodor. Akvariet ingår inte i entrén till Skansen, de har en separat entréavgift.

På Skansen-Akvariet händer det alltid något nytt! Sen starten 1978 har akvariet byggts om och utökat med nya djur och upplevelser. Med åren har Skansen-Akvariet blivit mer en ark än ett akvarium.

Här kan du följa Skansen-Akvariet på Facebook>>

Se Skansen-Akvariets egen hemsida för aktuell information om tillgängliga djur m.m. samt priser och öppettider>>


Spännande upplevelser

Klappa en spindel. Krama en orm. Vimla med lemurerna. Vandra bland regnskogens djur. Eller varför inte killa en rocka eller smeka en haj… På Skansen-Akvariet får du närkontakt med djur och natur! (Dock inget kel med krokodiler och kobror, förstås…)

I vår stora damm simmar rockor och lagom stora hajar, som du gärna får klappa om du törs...

Det är på Skansen-Akvariet de exotiska, främmande, spännande djuren bor.

Skansen-Akvariet drivs i egen regi av Jonas Wahlström och är även ett avelscentrum för utrotningshotade små apor och halvapor. För att gå in på akvariet måste du först gå in och betala entréavgift på Skansen.

Utställning: Djungelns juveler

Ny unik utställning på Skansen-Akvariet som visar grodor från hela världen och berättar om det globala hotet mot dem. Kom och se en av världens största paddor, samt färggranna pilgiftgrodor, som till exempel:

Agapaddan från Sydamerika, en av världens största paddor, vilken dessvärre introducerats till Australien och där hotar den inhemska faunan.

Den gyllene kokoigiftgrodan från Colombia, den giftigaste grodan i världen. Endast 1/10000-dels gram behövs för att döda en fullvuxen människa.

Horngrodan, djurvärldens Pacman, som har en så stor mun att den trots sin storlek kan klara av att svälja en mindre gnagare.

Vaxgrodan, som smörjer in sin kropp med ett vax, som produceras på ryggen, för att undgå uttorkning

Boka guidade visningar i Akvariet>>. Läs mer på Skansens hemsida för skolor under varje årskurs.