Konferens, fest och mat

Du är här

Skansen är en oas mitt i storstaden. Här infinner sig ett naturligt lugn och en nyfikenhet på det som en gång var. En kreativ miljö som öppnar sinnena och ger plats för eftertänksamhet.

Det är nyttigt att ibland få distans till den moderna stressiga vardagen vi lever i, om än bara för ett ögonblick. Den historiska atmosfären, djurens närvaro och Skansens vackra miljöer är något för dig som vill erbjuda alla ett stimulerande möte.

Skansen har ett antal lokaler för olika former av sammankomster. Det är kulturhistoriska miljöer som är mycket lämpliga för enklare möten och kundträffar. Historiens vingslag och atmosfär sätter prägel på mötet mer än tekniken. Ett möte på Skansen är ett möte i tid och rum.

Moderna konferenslokaler för upp till 300 personer tillhandahåller Skansen genom Restaurang Solliden. Mer information finns på Sollidens hemsida.

På Skansens många restauranger serveras allt från en enkel korv till ett avancerat julbord och det mesta går att boka i förväg.

Förutom Sollidens olika alternativ finns Krogen Stora Gungan, som är en trevlig 1700-talsmiljö centralt belägen vid Hyttorget. Stora Gungan är känt för sitt dignande julbord. Restauration Gubbhyllan erbjuder trendriktig och traditionell mat med ekologiska och närproducerade råvaror. Flickorna Helin & Voltaire i Skånska gruvan har fräscha luncher och ett förledande rikt urval av kakor och godsaker samt catering.

Café Petissan erbjuder hembakat bröd, kakor och hemgjorda chokladpraliner.  Koloni, svensk kaféidyll med KRAV-märkta rätter ligger fint beläget på Galejan, Skansens tivoli- och dansbaneområde.