Information till researrangörer

Du är här

Entrépriser

Skansen har såväl momspliktig som momsbefriad verksamhet. Av denna anledning är viss del, 60% av entréavgiften belagd med 6% moms. Vid vissa evenemang och programdagar förekommer förhöjd entré. Vi tar emot vissa utländska valutor i sedlar: NOK, DKK, EUR och USD. Växeln lämnas i SEK.

Grupprabatt

Grupprabatten gäller tio eller fler vuxna betalande som går in samtidigt. För att få grupprabatt måste en person betala för alla i gruppen. Grupprabatten kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Busschaufför och reseledare

En busschaufför och en reseledare som följer med gruppen har fri entré.

Betalning

Voucher där företagets namn, fakturaadress, antal gäster och kontaktperson tydligt framgår lämnas i entrékassan. Skansen fakturerar per post efter besöket, fakturan ska betalas inom 30 dagar från fakturadatum, om så önskas skickas vouchern med fakturan. I frågor som rör fakturering var vänlig kontakta vår Administrativa avdelning via e-post. Det går också bra att betala kontant eller med kontokort, alla kort accepteras.

Bankomat

Utanför Skansens huvudentré finns en bankomat. Det finns inga uttagsautomater inne på Skansen.

Parkering

Bussar får köra in via Sollidsporten till bussvändplanen för att hämta och lämna passagerare. 

Avstängt på Djurgården

Det är begränsad biltrafik på Djurgården vissa tider under året (gäller ej bussar, taxi). Vid större evenemang som Stockholm Maraton och Tjejmilen stängs Djurgården av för biltrafik en viss del av dagen. Se www.stockholmparkering.se för exakta perioder som biltrafiken är begränsad.

Information till funktionshindrade

På Skansen finns kullerstenar, grusgångar och en del backar att gå i men vi försöker hela tiden underlätta för personer med olika funktionshinder. Till höger i huvudentrén finns en hiss som tar rullstolar mm upp till Spegeldammen där man sen kan ta sig vidare med rulltrappan eller på gångvägar upp till Skansen, Skansen-Akvariet och Galejan.

Portabla rullstolsramper kan läggas ut vid behov vid Skånegården, Statarlängan, Snickerifabriken och Väla Skola. En permanent ramp är utplacerad vid Seglora kyrka och vid Bollnässtugan. Till Järnhandlarens hus finns en fast ramp till bostadsdelen, det går också att komma in i butiken den vägen. I Ordenshuset Brofästet kan man komma in med rullstol via bakdörren. Mekaniska verkstaden är också lätt att komma in i utan ramp. 

Bergbanan

Bergbanan är anpassad för barnvagnar och rullstolar, och gratis för rullstolsburen med medhjälpare. På sommaren kan man ta färdtjänst till Hazeliusporten och bergbanan upp och ner.

Guidade visningar

En visning på Skansen är en vandring genom kultur och natur.
Vandringarna tar er till Skansens kulturhistoriska miljöer med hus och gårdar, människor och arbete. Kanske föredrar ni ett besök hos djuren, vilda som tama eller en stund i våra trädgårdar och parker. De kulturhistoriska visningarna leds alltid av en guide i tidstypiska kläder. En av Skansens kunniga biologer tar med dig på djurvisningarna.

De guidade visningarna måste bokas i förväg och i god tid. Uppgifter om priser får du hos Skansen Bokning, telefon 08-442 82 70 eller via e-post.
Bokningen har öppet mån-tis, tor-fre kl 9-15 (lunchstängt kl 12-13) och ons kl 13-15. Under sommaren varje vardag kl 9-12. Här kan du läsa mer om våra guidade visningar >>

Om du har behov av guide och vi inte kan hjälpa dig rekommenderar vi Stockholms Auktoriserade Guider.

» Mer information om auktoriserade guider

Gästinformation på området

Skansen är stort, närmare bestämt 300 000 kvm. Under högsäsong är informationsboden vid Huvudentrén öppen likaså Logen på Bollnästorget. Kartor i större format hittar du runt om på området och på informationstavlor finner du dagens program och öppettider för kulturhistoriska hus, försäljningsställen samt restauranger och kaféer. Vid de olika anläggningarna finns även informationsskyltar på svenska och engelska.