Galejan och Skansens tåg

Du är här

Kanske åkte mormor eller farmor karusell på Skansen på 50-talet? Eller prövade mamma och pappa den gamla bilbanan?

NYTT! Köp åkband för 190:- Det gäller på alla Galejans karuseller, bilbanan och den lilla karusellen vid Lill-Skansen och Skansentåget.

Det finns många roliga saker att göra på Skansen och många av dem har funnits länge! Åkte din mormor eller farmor karusell på Skansen på 50-talet? Eller din mamma och pappa kanske prövade den gamla bilbanan?
Strax bortom Lill-Skansen finns en gammaldags bilbana och en vacker karusell. Bilbanans äldsta bil är från 1957 och karusellen är även den från 50-talet. På Bollnästorget hittar du de populära minibilarna som du styr själv.

På Galejans tivoli finns fina gammaldags karuseller slänggungor och lotterier.
Den berömda stora slänggungan tillverkades på 1920-talet och Galejans vackra handmålade karusell byggdes i Italien i början av 1900-talet. För de allra minsta barnen finns den lilla slänggungan.

  • Skansentåget som utgår från Bollnästorget och bilbanan vid Fröstorp är öppna/körs dagligen under högsäsong juni-augusti. September-oktober och april-maj endast helger. Övriga månader stängt.
    Att åka tåget, som är en guidad tur på ungefär 10 minuter, kostar 40:- för alla från 5 år.
     
  • Här kan du hitta öppettiderna för Galejans tivoli>>

Överraska dina vänner, konferensdeltagare, bröllopsgäster!

Det finns tre tåg och vi hjälper dig gärna med äventyr inom Skansen och ute på stan. På stan får vi ta 36 passagerare/tåg (ett lok med två vagnar), inom Skansen 54 (ett lok med tre vagnar).

Vid passagerartransport utanför Storstockholms ska färdväg godkännas av Polismyndigheten. Skansentågen har registreringsnummer:

•    FKZ 402
•    DPX 395
•    EEA 706

Inom Stockholm har vi generellt tillstånd. Dock är vissa gator inte tillåtna för vår passagerartrafik. Tågen vänder inom 11 meter, kan inte backa och klarar 8 % stigning med last.
Hyrestiden räknas från det att tåget lämnar uppställningsplatsen på Skansen, till återkomsten. Hyreskostnaden inkluderar allt; bränsle, försäkringar, förare och moms.

Specifikation    Dagtid
Hyra första timmen 4 000 kr, därefter per påbörjad halvtimme 1 500 kr
Totalhyra för 4 timmar  8 000 kr
Totalhyra för 8 timmar  13 000 kr

Kontakta Roger Adolfsson 070-46 33 898 för ytterligare information