En webbplats bara för barn

Du är här

Lill-Skansen.se är en webbplats bara för barn. Här kan våra yngsta besökare lära sig mer om djuren på ett lekfullt sätt. Barnen kan spela spel och förstås träffa Lilla Kott som bor på Lill-Skansen och som kan allt om djur och natur.

Vi hoppas också kunna förmedla en respekt för djuren och deras behov. På Skansen låter vi alltid våra djur vara just djur; de har inga namn och vi tolkar aldrig in mänskliga egenskaper i deras beteenden.

På den nya webbplatsen kommer det också att finnas en skola där barnen kan lära sig hur man sköter om de djur som man kan ha hemma - till exempel marsvin, kanin eller akvariefiskar.

Om Lilla Kott
Lilla Kott bor under en stubbe på Lill-Skansen. Lilla Kott vet allt om djur och natur och kan berätta för barnen vad djuren behöver, om det har hänt något speciellt, eller bara lite roliga fakta. När personalen går hem på kvällen tar Lilla Kott över och ser till att djuren har det bra.

Lilla Kott är inte ett djur men heller ingen människa, inte gammal och inte ung, varken kille eller tjej. Lilla Kott visar sig inte gärna för människor, men går förstås att träffa på den nya webbplatsen!

Till Lill-Skansens egen webb >>