Besök oss med barn!

Du är här

Skansen är en spännande, rolig och fascinerande plats. Här händer mycket - varje dag, året runt - och då uppstår förstås en hel del frågor. Här hittar du svaren på de vanligaste.

Var finns det toaletter och skötbord?
Toaletter finns vid Huvudentrén, Hazeliusporten, på Lill-Skansen (där finns också toaletter för små barn), vid Vaktstugan, bakom Högloftet, i Skogens hus samt i backen strax ovanför Galejan. På Skansen har samtliga toaletter skötbord. Toaletter för funktionshindrade finns vid Huvudentrén, Hazeliusporten, i Skogens hus och bakom Högloftet.
Med permobil är toaletterna bakom Bredablick, inne på Skansen Terrassen och vid huvudentrén (förutsätter hjälp med dörrar) tillgängliga.

Finns det familjebiljett?
Nej, men det finns ett familjeårskort som gäller för 2 vuxna och 2 barn mellan 4-15 år. På de vanliga årskorten,  får man ta med sig ett barn mellan 4-15 år utan kostnad. Barn under 4 år har alltid fri entré.

Finns det barnvagnar att hyra?
Ja, vi har barnvagnar, modell paraplyvagn, för uthyrning. Maxvikt 15 kg. Pris 50 kr. 

Får man ta med sig barnvagnen in på restauranger och kaféeer?
Brandskyddsmyndigheten ställer stora krav på säker utrymning vid händelse av brand. Därför får inga barnvagnar medtagas in på någon av våra restauranger, ej heller in i Lill-Skansens byggnad.

Var finns lämpliga ställen för picknick på Skansen?
Du är välkommen att äta matsäck i överallt på Skansen utom kring våra historiska byggnader och på kyrkogården. En särskild picknickplats med bord finns vid Torslunden. Andra ställen lämpliga för picknick är Tingsvallen och Orsakullen. Vid dåligt väder kan du äta din matsäck i Paviljong Matsäcken som finns vid Skansen Terrassen och har öppet från 10 alla dagar utom julafton.

Rabatter för barngrupper från förskola och dagbarnvårdare i tjänst
Barngrupper från förskolor har - liksom andra barn under 4 år - fri entré till Skansen. Anställda på förskolan och även privat dagbarnvårdare har fri entré i tjänst, mot uppvisande av tjänstekort, tillsammans med barnen under hela året. Läs mer i pdf:en Till förskolor och skolor om vilka villkor som gäller.

Hur tar man sig bäst till Skansen?
Vi rekommenderar våra gäster att lämna bilen hemma. Spårvagn nr 7 går mellan Norrmalms torg och Djurgården och har gott om platser för barnvagnar. Du åker dock inte gratis med barnvagn som du gör på bussen. Att ta Djurgårdsfärjan från Slussen är ett enkelt och vackert sätt att ta sig till Skansen. SL:s månadskort är giltigt på färjorna. Du kan också ta busslinje 67 från Karlaplan.

I Barnens kalendarium kan du hitta de av alla våra aktiviteter som är lämpliga för barn.