Höstmarknad anno 1900

Utskrift

Du är här

Upplev en marknad som vid sekelskiftet 1900!

 

Sala-Janne har sin egna ruljangs på höstmarknaden som länsman inte gillar‚ men det struntar han i. Får han bara en sup‚ lura av någon ett par spänn och vänslas lite med fala damer är han nöjd. Du träffar Sala-Janne när Skansen byalag bjuder in till den årliga höstmarknaden på Skansen.

Höstmarknaden är ett frodigt evenemang komplett med krogmadamer‚ hästkarlar‚ bönder och torpare som säljer årets produkter på marknaden. Den arrangeras av Skansens byalag och här kan man få en smak av hur det glada marknadslivet levdes förr.

Här kan du också passa på att fylla skafferiet med årets honungskörd‚ fina sylter och marmelader‚ grönsaker och rotsaker‚ textilier‚ träslöjd‚ husgeråd‚ färgpigment‚ handslagna rep‚ hornslöjd‚ leksaker‚ grönsaker‚ karameller‚ fina getostar‚ bullar och matbröd‚ sylt och saft och mycket annat.
Krogarnas meny innehåller ärtsoppa med varm snaps‚ kroppkakor och färsk fisk. Dessutom kan man roa sig med durspel‚ se på dansen i vägkorset och leka ålderdomliga lekar‚ ibland ganska våldsamma‚ som dragkamp och brottning. Den som vill kan testa sin balans på knuffstocken och få utlopp för ett och annat med att krossa porslin.

 

 

"