Från trädgård och täppa

Från trädgård och täppa

Du är här

Odlings- och ätbara ting - nu och då.
Lär dig mer om hur man odlade förr - vad erbjöd höstträdgården? Hur skiljer sig gårdagens odling från dagens? 
 
PROGRAM

Boktryckarbostaden kl 11–16
Surkål och Törnrosgryn Allt tas tillvara, från vitkål till rosenblad.

Järnhandlarbostaden kl 11–16
Konservering som på 1930-talet Grönsaker konserveras och tomater saltas.

Apoteket Kronan kl 11–16
I Apoteket från 1700-talet bereddes mediciner efter dåtidens recept.

Skånegården kl 11–16
Tillverkning av potatismjölPotatisen rivs och görs till potatismjöl som används till kakbak. Kom och hjälp Bengta, Per och Emil med dagens sysslor!
Alla barn är välkomna.

Kolonistugorna kl 11–16
Skansens kolonister tar om hand det som vuxit under sommaren.

Utanför Konsum kl 11–16
Försäljning av produkter från Skansens egna trädgårdar och odlingar.
”För hälsa – Färentuna hälsoträdgård” berättar om sin verksamhet och säljer sina produkter.

Örtagården kl 11–16
Tillredning och servering av myntaté.

Rosengården kl 11–16
Väck dina sinnen! Gör en ljudkarta och upptäck dina sinnen genom doft och känsel.
Prova på mindfulness gounding! En kort introduktion för mer medveten kropp, själ och tanke.

Skogsarbetarkojan, Fäboden och stadsodlingen kl 11–16
Lär dig mer om biokolets betydelse! Att använda biokol i sin –trädgård är bra för både växterna och klimatet. Gör en vandring på egen hand genom biokolets historia. Starta vid Skogsarbetarkojan och följ skyltarna till Fäboden och Stadsodlingen vid Bollnästorget.

 

Med reservation för ändringar

 

Hela Skansen