Allsång på Skansen
Veronica Maggio, Smith & Thell och Jamala

Allsångstisdag - så funkar det

För att se allsången på plats på Skansen behöver du bara betala entréavgift. Det går tyvärr inte att förboka sittplatser framför scenen och du får bara hålla din egen plats och en plats för ditt sällskap. På så sätt får fler besökare möjlighet att hitta en sittplats inför kvällen.

Tyvärr är det omöjligt att förutsäga hur dags sittplatserna tar slut. Det beror på vilka artister som ska vara med, väder och många andra faktorer. Detta gäller även rullstolsplatserna.

Du kan förköpa din entrébiljett på Ticnet >>  Förköpsbiljetten garanterar dock inte sittplats men du slipper stå i kö och kommer snabbaren in genom entrén.

Skansens årskort gäller även under allsångstisdagar.

Skansens huvudentré öppnar kl 10.00.

För information om entrépriser och övriga portars öppettider klicka här.

Repetitioner och sändning
Allsångskvällarna startar kl 19.30 och SVT börjar sända direkt från Sollidenscenen kl 20.00. Under större delen av dagen pågår repetitioner och vid 17-tiden brukar det vara dags för generalrepetition.

Rullstolsplatser
Det finns ett begränsat antal platser för rullstolar men det finns en avdelning för rullstolar. Som vanligt gäller principen först till kvarn så kom i god tid.

Allsång dygnet runt på svt.se
Att Allsång på Skansens tv-sändning slutar kl 21.00 känner de flesta till. Att publiken på plats på Skansen under många år har fått ytterligare en halvtimmes underhållning är kanske däremot inte lika känt.

Tänk på att...
...ta med solhatt/regnkläder och glöm inte att dricka ordentligt om det är varmt och soligt. Regncape‚ solhatt och dricka kan du köper i Skansenbutiken utanför Huvudentrén eller i Logen som ligger vid Bollnästorget inte långt från Sollidenscenen.

Allsångshäfte
... finns att köpa i Skansenbutiken‚ i entréerna, i Logen på Bollnästorget eller på plats vid Sollidenscenen.

Sollidenscenen