Allsång på Skansen
Åtta tisdagar under sommaren kan du sjunga med i Allsång på Skansen.

Allsångstisdag - så funkar det

Första programmet sänds tisdagen efter midsommar. För att se allsången på plats på Skansen behöver du bara betala entréavgift. Det går tyvärr inte att förboka biljetter eller sittplatser framför scenen och du får bara hålla din egen plats och en plats för ditt sällskap. På så sätt får fler besökare möjlighet att hitta en sittplats inför kvällen.  

Skansens huvudentré öppnar kl 10.00.

För information om entrépriser och övriga portars öppettider klicka här.

Repetitioner och sändning
Allsångskvällarna startar kl 19.30 och SVT börjar sända direkt från Sollidenscenen kl 20.00. Under större delen av dagen pågår repetitioner och vid 17-tiden brukar det vara dags för generalrepetition.

Rullstolsplatser
Det finns ett begränsat antal platser för rullstolar men det finns ett avsatt område för rullstolar. Som vanligt gäller principen först till kvarn så kom i god tid.

Allsång dygnet runt på svt.se
Att Allsång på Skansens tv-sändning slutar kl 21.00 känner de flesta till. Att publiken på plats på Skansen under många år har fått ytterligare en halvtimmes underhållning är kanske däremot inte lika känt.

Tänk på att...
...ta med solhatt/regnkläder och glöm inte att dricka ordentligt om det är varmt och soligt. Regncape‚ solhatt och dricka kan du köper i Skansenbutiken utanför Huvudentrén eller i Logen som ligger vid Bollnästorget inte långt från Sollidenscenen.

Allsångshäfte
... finns att köpa i Skansenbutiken‚ i Logen på Bollnästorget eller på plats vid Sollidenscenen.

Sollidenscenen