Lill-Skansen

You are here

 

 

 

Lill-Skansen

Kom och lär dig mer om djur på Lill-Skansen! Här finns små sällskapsdjur som kaniner och marsvin, och små vilda nordiska djur som paddor, snokar och abborrar. Här finns också öländska dvärghöns, färgglada papegojor, vilda brunråttor och dvärgmöss, katter, sorkar och minigrisar. Vid katternas hörna berättar djurvårdarna om hur man tar hand om sitt husdjur hemma, och vad de behöver för att må bra.
Många av djuren kan vara ute om det är fint väder. Hos kaninerna kan man krypa omkring inne i kullen och titta upp på olika ställen och hos de små afrikanska dvärggetterna får man gå in hagen och klappa getter och killingar. Papegojorna har en stor bur utomhus och katterna har en kattlucka som de kan gå ut igenom. Grisarna har sin egen hage att rota runt i.


Lill-Skansenteatern sjunger och spelar teater om Lilla Kott och alla djuren. Teatern har föreställningar varje dag hela sommaren. Ibland får ett litet marsvin eller kanin vara med i pjäsen och hälsa på barnen efteråt.


För de som törs finns också den långa rutschbanan som ser ut som en huggorm. Man kryper in i ormens gap och åker ända ner till svansen. Det finns stora ekorrar och kaniner i trä att leka med utomhus och andra fina djurleksaker inne på Lill-Skansen. I ladugården som är i samma hus som minigrisarna, står kossan och geten i trä. Dem får man borsta och klappa hur mycket som helst.
 I butiken finns det leksaker, mjukisdjur och annat att köpa. Här kan man också få veta vad som händer under dagen och köpa glass och något att dricka.


För barn som går i skolan finns det en rad lektioner som lärare kan boka. Här får man lära sig mer om djur och natur och träffa några av djuren som hjälper till med undervisningen.


Lill-Skansen har öppet varje dag hela året. Den enda dag det är stängt är julafton.